TechniShow verplaatst naar september • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

TechniShow verplaatst naar september

TechniShow/Esef Maakindustrie, die van 17-20 maart in Utrecht op het programma stond, wordt uitgesteld. Dat hebben de organisatoren besloten. Het evenement wordt verplaatst naar 1 tot en met 4 september 2020.

De afgelopen dagen was er intensief overleg geweest tussen de organiserende partners van de TechniShow, FPT Vimag en Jaarbeurs over de komende editie. Voor Esef Maakindustrie is eveneens overleg geweest met meerdere partijen.

“Een toenemend aantal exposanten heeft laten weten vanwege het coronavirus niet aan de TechniShow of Esef Maakindustrie te kunnen deelnemen omdat zij deel uit maken van een internationale organisatie of vanuit individuele overwegingen. De organiserende partijen hebben hierover veelvuldig contact gehad met de stakeholders”, melden de organisatoren.

“Vastgesteld is dat vanwege de annuleringen zowel de TechniShow als Esef Maakindustrie de komende edities in maart geen volwaardig concept kon bieden. Daarom is, na zorgvuldige afweging, besloten dat de komende edities van de TechniShow en ESEF Maakindustrie worden verplaatst.”

De nieuwe datum is bepaald op dinsdag 1 t/m vrijdag 4 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht.

Afmeldingen

Feit is dat er steeds meer afmeldingen binnenkwamen van exposanten. Zij wilden medewerkers en klanten niet onnodig blootstellen aan de risico’s van het coronavirus.

De organiserende partijen gaven tot begin deze week nog aan, de beurs nog gewoon door laten gaan. Er kwam echter vanuit de exposanten steeds meer druk om de vakbeurs te cancelen, vanwege het risico op besmetting.

Sommige standhouders wachtten het besluit van de organisatoren niet langer af en besloten zich zelf al terug te trekken, zoals Mitutoyo, Mazak maar ook Schunk en Heidenhain.

Henk Slotboom van Mitutoyo gaf vorige week al aan, het zeer te betreuren “dat een breed gedragen voorstel om dit prachtige evenement uit te stellen, niet overwogen is”.

Andere exposanten hebben het definitieve besluit van de organisatoren nog afgewacht, maar waren zelf al van plan om zich terug te trekken. Het besluit tot verplaatsing naar september werd uiteindelijk op 3 maart genomen.

Berichtgeving over TechniShow/coronavirus:

Veelgestelde vragen over de verplaatsing van TechniShow/Esef Maakindustrie

En zo heeft een virus dat eerst ver weg leek, ineens de hele wereld in zijn houdgreep (Expertblog Tom van der Meer) (4 maart 2020)

Mazak ook niet naar TechniShow (3 maart 2020)

Coronavirus: TechniShow gaat vooralsnog door (update 2 maart 2020)

Wire en Tube ook uitgesteld (29 februari 2020)

Mitutoyo annuleert Technishow (28 februari 2020)

Metav wordt uitgesteld (28 februari 2020)

Coronavirus: Uitstel voor beurzen (met update 28 februari 2020) (26 februari 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven