Coronavirus: Uitstel voor beurzen (met update) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Coronavirus: Uitstel voor beurzen (met update)

De internationale Eisenwarenmesse, die vanaf 1 maart 2020 gepland stond in Keulen, wordt een jaar uitgesteld. En de Mecspe in Parma wordt uitgesteld tot 18-20 juni. Reden is het coronavirus. De TechniShow in Utrecht gaat vooralsnog gewoon door.

Koelnmesse, de organisator van de Eisenwarenmesse kiest naar eigen zeggen voor uitstel vanwege de steeds slechter wordende wereldwijde situatie rond het coronavirus.

Eisenwarenmesse: februari 2021

“Gezien deze actuele ontwikkelingen en het hoge aandeel Aziatische exposanten op de Eisenwarenmesse heeft de Raad van Bestuur van Koelnmesse de huidige situatie opnieuw beoordeeld en in overleg met de industrie een nieuwe datum vastgesteld.” Dit wordt februari 2021.

UPDATE

(Mededeling 28 feb 2020:)
De nieuwe datum voor de Eisenwarenmesse is in overleg met de industrie vastgesteld op 21-24 februari 2021. Alle bestaande contracten met exposanten blijven geldig en de plattegrond met stands volgt 1 op 1 die van de bestaande plannen van dit jaar.

Dat betekent dat er in 2021 in Keulen slechts één toonaangevende beurs voor de ijzerwarensector zal zijn. De beurs Asia-Pacific Sourcing, die voor maart 2021 stond gepland, wordt nu geïntegreerd in de Eisenwarenmesse 2021.

De daaropvolgende Eisenwarenmesse zal, zoals gepland, in het voorjaar van 2022 plaatsvinden.

Diverse landen getroffen

Naast Aziatische landen, zijn ook al diverse Europese landen getroffen door besmettingsgevallen. De Europese ministers van Volksgezondheid hebben in Rome de huidige situatie besproken evenals opties voor mogelijke maatregelen.

Daarnaast hadden exposanten van de Eisenwarenmesse sinds afgelopen weekend wederom hun grote bezorgdheid geuit over de gezondheid van hun medewerkers, stelt Koelnmesse.

Op de Eisenwarenmesse, die om de 2 jaar in Keulen wordt gehouden en innovatie- en bedrijfsplatform voor de hardwaresector is, werden ongeveer 3.000 exposanten verwacht, waaronder ongeveer 1.200 uit China. Geregistreerde exposanten en bezoekers worden op de hoogte gebracht van het uitstel.

Mecspe naar juni 2020

Ook de organisatoren van Mecspe (technology for innovations industry 4.0) hebben tot uitstel besloten. De 2020-editie (oorspronkelijk 26-28 maart) wordt nu gehouden van 18-20 juni in Parma.

De nieuwe datum is mede ingegeven “gezien de huidige stand van de regelgevingsonzekerheid met betrekking tot Coronavirus Covid-19, om de betrokken personen te beschermen (exposanten, bezoekers, secretariaten, organisatoren en hun personeel) en om alle operators een ​​geschikte periode te geven om opnieuw te plannen”.

Metav? TechniShow?

Organisatoren van Metav en Tube en Wire in Düsseldorf en TechniShow/Esef in Utrecht laten deze beurzen vooralsnog gewoon doorgaan. LEES UPDATE HIERONDER!

Metav geeft wel informatie over de voorzorgsmaatregelen die de organisatie neemt rond het coronavirus. Verder citeert de organisatie de WHO, het Robert Koch Institut en de Duitse autoriteiten dat “het risico van besmetting met de nieuwe ziekteverwekker in Duitsland momenteel zeer laag” is.

UPDATE: Metav, alsmede Wire en Tube uitgesteld!

(bericht 28 februari 2020:)
Metav, de internationale beurs voor metaalbewerkingstechnologieën, die van 10 tot 13 maart in Düsseldorf zou worden gehouden, wordt uitgesteld. De nieuwe data worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Op 29 februari is bekendgemaakt dat ook Wire en Tube zijn uitgesteld.

UPDATE: TechniShow vooralsnog door

Jaarbeurs en TechniShow laten in een verklaring weten: “Alle beursvoorbereidingen verlopen volgens plan. Op basis van informatie van het RIVM en de Nederlandse overheid zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de TechniShow niet zou moeten plaatsvinden.”

Lees ook:

Wire en Tube ook uitgesteld (29 februari 2020)

Metav wordt uitgesteld (28 februari 2020)

Coronavirus: TechniShow gaat vooralsnog door (28 februari 2020)

3 reacties op “Coronavirus: Uitstel voor beurzen (met update)

 • tuktok

  Wij willen je graag attenderen op het volgende besluit van de Messe Frankfurt Exhibition GmbH betreffende Light+Building 2020:

  Vanwege de toenemende verspreiding van het Coronavirus zal de show dit jaar niet in maart plaatsvinden maar wordt deze uitgesteld tot september 2020.

 • Tom van der Meer

  Klopt. Dank voor deze aanvulling. De nieuwe datum voor Light+Building 2020 is vastgesteld op 27 september tot en met 2 oktober 2020

 • Temmerman Jozef

  Volgens mij was de meubelbeurs (februari 2020) in Keulen ook een risico-evenement. Maar wel erg leerzaam 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven