Ga naar hoofdinhoud

Metav wordt uitgesteld

De Metav in 2018

Metav 2020, de internationale beurs voor metaalbewerkingstechnologieën, die van 10 tot 13 maart in Düsseldorf zou worden gehouden, wordt uitgesteld tot volgend jaar. De nieuwe data zijn: 23-26 maart 2021.

“Dit is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen”, stelt Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de VDW die gastheer voor de Metav is. Maar het coronavirus heeft in de afgelopen dagen volgens hem een zeer dynamisch verspreidingspatroon laten zien.

“Door het grote aantal besmettingen in Italië en de verspreiding ervan in Noordrijn-Westfalen, direct voor de deur van METAV, is de bezorgdheid onder onze exposanten sterk toegenomen”.

‘Beginnende epidemie’

Nadat de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn sprak over een beginnende epidemie in Duitsland en reizigers uit crisisgebieden met onmiddellijke ingang worden gecontroleerd bij aankomst, hebben enkele grote exposanten hun deelname aan de Metav geannuleerd.

“Omdat verdere ontwikkelingen niet te voorzien zijn, hebben we meteen besloten om de Metav uit te stellen. In overleg met onze medewerkers, beursorganisator Messe Düsseldorf, zullen we de nieuwe data zo snel mogelijk bekendmaken, zodat exposanten en bezoekers hun plannen zonder onnodige vertraging kunnen bijstellen”, aldus Dr. Schäfer.

Op de beurs zouden ook Nederlandse bedrijven staan, waaronder Cellro, Halter, Cosun en 3D Hubs.

Lees ook:

Wire en Tube ook uitgesteld (29 februari 2020)

Coronavirus: TechniShow gaat vooralsnog door (28 februari 2020)

Coronavirus: Uitstel voor beurzen (met update 28 februari 2020) (26 februari 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven