Ga naar hoofdinhoud

Guided tour Verspaning bezoekt Laagland, Hermle en Grob

Kleine seriegroottes en meerdere opeenvolgende batches maken het snel omstellen van machines noodzakelijk. Dat is een van de trends in verspaning, die Eddo Cammeraat van Laagland aangeeft. Laagland is een van de exposanten die de guided tour Verspaning bezoekt tijdens de TechniShow; de andere zijn Hermle Nederland en Grob Benelux. Er is nog plaats op 31 augustus, dus geef u snel op.

Laagland toont onder meer de vernieuwde Index ABC-Y (foto). Deze automatische CNC-draaibank is al decennia zeer populair, geeft Cammeraat aan. De machine heeft een hoge performance en output met extra Y-as functionaliteit, elektronische indexeringsas en de mogelijkheid voor het inbrengen van dubbele gereedschapshouders.

Voor het eerst op TechniShow

“Een degelijke draaimachine voor grote series, maar snel omstelbaar”, omschrijft Cammeraat de ABC. Deze dynamische machine is deze zomer voor het eerst getoond tijdens het eigen Open House en nu dus op de TechniShow.

Tijdens de guided tour zal Cammeraat ook de Makino DA300 laten zien. “Een compact 5-assig bewerkingscentrum met hoge performance, dat stijf is en daardoor ideaal voor nauwkeurig frezen.” Deze machine is tevens geschikt voor belading vanaf de zijkant.

Getoond wordt verder de Weiler E40 teach-in draaibank en Zoller voorinstelapparatuur. “In plaats van nog meer bewerkingsmachines aan te schaffen, worden oplossingen rondom de machine, om deze langer te laten lopen, cruciaal. Denk aan voorinstellen en gereedschapsbeheer”, somt Cammeraat een andere trend in verspanen op.

Hermle-primeur: HS flex heavy aan C42U

Hermle Nederland laat op de stand het HS flex heavy systeem zien met een groot magazijn, gekoppeld aan een Hermle C42U. Deze combinatie draait met een speciaal programma, geeft Geert Cox van het bedrijf aan.

De automatisering voor het zware werk kan zware palletgewichten tot 1200 kilo aan. De HS flex heavy wordt voor het eerst op een internationale beurs getoond.

Cox zal tijdens de guided tour vertellen over deze machines en de combinatie ervan en demonstreren wat voor voordelen automatisering bij de machine biedt. De RS1 compacte robotcel voor hoogwaardige bewerkingen kan helaas niet komen maar Cox kan ook daar alles over vertellen.

Meld u vooraf aan

De guided tour Verspaning vindt plaats op woensdag 31 augustus tussen 11 en 12 uur. Deze tour (die wordt gehouden door hoofdredacteur Tom van der Meer van MTL Metaal Magazine) bezoekt Grob Benelux/CNC Freestechniek, Laagland en Hermle.

Doe mee en meld u aan. Aanmelden is niet meer mogelijk.

UPDATE: Bekijk een sfeerimpressie van de guided tour:

Lees ook:

Hufschmieds SonicShark: oren van de machine (18 augustus 2022)

Doe mee aan guided tour Verspaning (13 juli 2022)

Dossier TechniShow 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven