Hermle HS flex voor zwaarder werk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle HS flex voor zwaarder werk

Hermle komt met de HS flex heavy automatiseringsoplossing met een doorvoergewicht tot 1200 kg. Dit systeem borduurt voort op het HS flex-systeem, maar is nu dus ook voor grotere, zwaardere werkstukken. Het zou op de Hausaustellung in april worden gepresenteerd, maar het open huis is dit jaar afgelast door het coronavirus.

HS flex heavy is voor de 5-assige bewerkingscentra van de Performance Line (C 400 en C 650) maar ook voor de modellen van de High-Performance Line (C 32 en C 42). Dat maakt dat voor het eerst nu ook de C 650 geautomatiseerd leverbaar is.

Het handlingsysteem, bestaat uit meerdere componenten die als volledige eenheid worden geleverd en kunnen worden aangepast. Alleen de werkstukopslagmodules worden bij de klant geïnstalleerd en aangepast.

Alle Hermle bewerkingscentra worden in voorgemonteerde staat geleverd. Dat maakt dat de hele installatie in zeer korte tijd beschikbaar is, waardoor de gebruiker snel aan de slag kan.

Draai-, hef- en lineaire assen

Het bed, waarop de 3 assen van de handlingunit worden gevoerd is mineraal gegoten.

De draai-, hef- en lineaire assen van deze handlingunit maken een precieze beweging mogelijk met werkstukken tot 1200 kg, inclusief pallets tussen de voorbereidingsplaats, de opslagmodule en de werkruimte van het bewerkingscentrum.

Wanneer de bewerkingscentra met een kraan worden beladen, kunnen ook werkstukken met een nog hoger gewicht en nog grotere afmetingen in de machinewerkruimte worden binnengebracht. Pallets tot 800 x 630 x 700 mm (breedte x diepte x hoogte) kunnen nauwkeurig worden verwerkt.

Om mogelijke bronnen van fouten door de bediener te verminderen, wordt al op de voorbereidingsplaats de maximale werkstukhoogte opgevraagd, zodat er geen werkstukken met te grote afmetingen binnen kunnen komen.

Ergonomisch

De bediener heeft verder ergonomisch gezien een zeer goede toegang. Beide vleugeldeuren, die ook in de robotsystemen van Hermle zitten, zijn met een dubbele werking uitgevoerd.

Bij de gereedschapwissel versperren ze de toegang voor de bediener, terwijl tijdens de bewerking van de werkstukken het gezichtsveld op het werk en de toegang tot de werkruimte vrij blijven en tegelijk de toegang tot de handlingunit wordt versperd.

Opslagmodule voor 9 (18) plaatsen

Er is ook bijzondere aandacht besteed aan de ontwikkeling van de opslagmodule. Standaard is 1 module ingebouwd, optioneel is een tweede module mogelijk. De module, opgebouwd in de vorm van rekken, biedt maximale eigen mogelijkheden voor de pallet- en werkstukafmetingen.

Er kunnen tot drie rekoppervlakken met in totaal tot 9 palletopslagplaatsen per module worden aangebracht. Daardoor staan er bij het gebruik van twee opslagmodulen tot 18 palletplaatsen ter beschikking.

Door een in eigen huis ontwikkelde opslaggenerator kan het opslaggebruik snel en eenvoudig worden vastgelegd. De generator test zowel toegelaten gewichten als afmetingen, juist omdat er verschillende machinemodellen mogelijk zijn. Zo kan de opslagopstelling snel en eenvoudig worden gedefinieerd.

Hermle-Automation-Control-System

Zowel de HS flex heavy als de palletwisselaar en het robotsysteem RS 05-2 worden gestuurd en beheerd door het door Hermle zelf ontwikkelde Hermle-Automation-Control-System.

Met Hacs is intelligent orderbeheer mogelijk. Het assisteert de bediener bij zijn dagelijks werk door software die via een intuïtief touchpad wordt gebruikt.

Door de gebruikersvriendelijke weergave van de taken en van de noodzakelijke bedieningshandelingen worden de organisatorisch vereiste stilstandtijden verminderd en de productiviteit van de installatie gemaximaliseerd.

Hermle-Information-Monitoring-System

Samen met het Hermle-Information-Monitoring-System, dat de toestand van de machine realtime toont (en op elke tablet, desktop of smartphone kan worden weergegeven), vormen beide softwaretools een belangrijke bouwsteen voor het dagelijks gebruik van de bewerkingscentra van Hermle volgens Industrie 4.0, stelt het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven