Ga naar hoofdinhoud

Risico’s

Hoofdredacteur Tom van der Meer (foto: Guido Pelgrim Fotografie).

En zo heeft een virus dat eerst ver weg leek, ineens de hele wereld in zijn houdgreep. Na Light+Building, Eisenwarenmesse, Mecspe, Metav, Wire, Tube, Grindtec, Global Industrie én Hannover Messe, nu dus ook de TechniShow/Esef Maakindustrie.

Wij hebben net het TechniShow-nummer van Metaal Magazine afgesloten en worden nog voor het verschijnen al ingehaald door de actualiteit.

Het gaat bij grootschalige evenementen allang niet meer om het daadwerkelijke risico, maar veel meer of alle voorzorgsmaatregelen genomen zijn om risico’s uit te sluiten. En tja, dat risico ís nooit helemaal uit te sluiten, tenzij je voorkomt dat grote groepen mensen bij elkaar komen.

Tekenend is dan ook dat de organisatoren als reden voor het afblazen van de beurs niet het coronavirus noemen, maar het feit dat, door afzeggingen, in maart geen volwaardig concept meer gehouden kan worden. Eigenlijk konden ze geen ander besluit meer nemen dan dit. Maar jammer blijft het wel.

Overigens komt van uitstel geen afstel. Van 1 tot en met 4 september worden TechniShow en Esef Maakindustrie gewoon in Utrecht gehouden.

Tot die tijd kunt u het doen met het 60 pagina’s dikke voorbeschouwingsnummer van ons vakblad, zodat u op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen die er spelen. Dan geven we elkaar maar een virtuele of papieren handdruk.

Metaal Magazine nummer 2 verschijnt op vrijdag 13 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven