Ga naar hoofdinhoud

Een beter klimaat op de werkvloer

Een goed binnenklimaat in de werkplaats is vaak een uitdaging in de metaalindustrie. De temperatuur is lastig te controleren en er vindt vaak veel vervuiling plaats in de processen. Een klimaatconcept met goede ventilatie biedt hiervoor de oplossing.

Stefan Bazelmans.

Stefan, eigenaar van Alius klimaatconcepten, vertelt over de klimaatuitdagingen in de metaalindustrie en hoe een goed klimaatconcept hier antwoord op kan geven: “Ieder bedrijf is anders en kent zijn eigen klimaatvraagstukken. Bij Alius begrijpen we jouw uitdaging en gaan we op zoek naar een passende oplossing.”

De uitdaging

Een optimaal binnenklimaat op de werkvloer is goed voor mens, product en machine. De werkvloer bestaat vaak uit één of meer grote, hoge productieruimtes. Het krijgen en behouden van een comfortabele tempratuur kan soms lastig zijn, vooral als het buiten heel warm of koud is. Daarnaast vindt er vaak veel vervuiling plaats in de processen. Denk hierbij aan lasdampen of oliedampen die vrijkomen bij het draaien en frezen, maar ook aan het stof dat vrijkomt in deze processen. Niet alleen zorgt dit voor meer vervuiling in de hal, het is ook nog eens ongezond voor de medewerkers die hier staan te werken. Hoe goed is het dan dat we voor al deze vraagstukken één mooie oplossing hebben: ons klimaatconcept. Een oplossing die de ruimte continue voorziet van verse lucht en zorgt voor een optimaal werkklimaat voor jouw personeel.

De oplossing

Een oplossing die antwoord geeft op al deze vraagstukken klinkt natuurlijk heel mooi. Maar hoe werkt dit dan precies? Met ons klimaatconcept zorgen we ervoor dat de volledige inhoud van de hal meerdere keren per uur 100% wordt ververst. Schone buitenlucht wordt de hal ingeblazen, en de vervuilde lucht wordt afgevoerd naar buiten. Met behulp van het kanalensysteem blazen we de verse lucht op verschillende punten de ruimte in. Ventilatoren zorgen er vervolgens voor dat deze lucht zich richting de afzuiging beweegt. Op deze manier voorzien we de volledige hal van schone, verse lucht.

En zo komen we aan op het temperatuurvraagstuk in de werkplaats. Want de buitenlucht is natuurlijk altijd kouder of warmer dan de ideale binnentemperatuur. In de winter wil je de warmte graag binnenhouden en in de zomer wil je de koelte juist bewaren. Daarom maken wij gebruik van een ingebouwde lucht-lucht tegenstroom warmtewisselaar. De warme lucht en koude lucht worden gescheiden langs elkaar geleid in de klimaatunit. De twee luchtstromen komen dus niet met elkaar in contact. Naast warmteterugwinning kan de klimaatunit ook op een zuinige manier koelen. Met deze oplossing heb je dus grip op de binnentemperatuur terwijl de bedrijfshal continu wordt voorzien van verse lucht.

Het klimaatconcept van Alius

Dat wij ervan overtuigd zijn dat een optimaal binnenklimaat essentieel is voor ieder bedrijf is duidelijk. Maar je zult zien dat een goed klimaatconcept niet alleen bijdraagt aan een gezondere werkplek. Je bespaart ook energiekosten en vermindert de CO2-uitstoot van jouw bedrijf.

Benieuwd hoe wij kunnen zorgen voor een optimaal binnenklimaat in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven