Vermeer en Willems winnaars Vakvrouw Metaal en Jong Metaal Awards • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vermeer en Willems winnaars Vakvrouw Metaal en Jong Metaal Awards

Nicole Vermeer-Wittens is winnaar geworden van de Vakvrouw Metaal Award 2023. Bart Willems heeft de Jong Metaal Award 2023 gewonnen. Zij hebben de prijzen uitgereikt gekregen op de eerste dag van De Nederlandse Metaal Dagen.

Vermeer (tweede van links, met de award) is volgens de medewerkers bij Bregil in Gilze een gezellige collega. Zij leerde al vroeg kennismaken met de metaalsector door het bedrijf van haar vader.

Zij heeft 28 jaar ervaring in het vak en deelt haar kennis van buis- en plaatbewerking graag met collega’s, onder meer in bbl-trajecten.

Ze maakt ook anderen enthousiast voor werken in de sector door regelmatig deel te nemen aan open dagen en Girls Day-initiatieven.

Jong Metaal

Willems (20) (op de foto tweede van rechts, met het gele felicitatiebord) van Wennekes Welding Support uit Mill is door zijn begeleiders aangedragen vanwege zijn uitstekende vaardigheden en onuitputtelijke drive om verder te trainen.

Hij zit bij het lassen volgens hen ‘echt op Champions League-nivo’ en lijkt daarbij wel ‘van een andere planeet’ te komen.

Willems won als lasser in 2022 én 2023 het Nederlands kampioenschap lassen. Hij nam deel aan de wereldkampioenschappen in de VS in 2022 en traint momenteel voor de EuroSkills-competitie in Polen.

De Nederlandse Metaal Dagen

Beide winnaars kregen de award, samen met een opleidingscheque ter waarde van 500 euro uit handen van Koninklijke Metaalunie en sponsor Randstad.

Dat gebeurde op de eerste dag van De Nederlandse Metaal Dagen. Deze vakbeurs is nog tot en met 21 april in ’s-Hertogenbosch.

Bekijk het beurs-journaal van Dag 1 (video): Smart manufacturing ensSoftware: werkt u al papierloos?

Dossier De Nederlandse Metaal Dagen 2023 met dagelijkse video-journaals

Lees ook:

Genomineerden Jong Metaal en Vakvrouw Metaal bekend (17 april 2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven