Ga naar hoofdinhoud

De Nederlandse Metaal Dagen 2023 (dagelijks video-journaal)

De Nederlandse Metaal Dagen 2023, van 19 t/m 21 april in ‘s-Hertogenbosch, heeft als thema: Next step to smart manufacturing. MTL Metaal Magazine brengt tijdens De Nederlandse Metaal Dagen een dagelijks beursjournaal uit. Bezoek morgen (21 april) ook deze vakbeurs (laatste dag!).

Dag 3: naar een duurzame, gezonde, aantrekkelijke sector

De toekomst, met onder meer: bedrijfsopvolging, gezondheid personeel (werkdruk, huidverzorging), proces verduurzamen en optimaliseren, en vakmensen voor de toekomst.

Dag 2: machines, automatisering en robotisering

Tijdens beursdag 2 (donderdag 20 april 2023) is de focus gelegd op een minicel met robot en agv, steeds kleiner wordende series in de maakindustrie en 3D-printen voor bijzondere vormen.

 

Dag 1: Software: werkt u al papierloos?

Op beursdag 1 (19 april 2023) was het thema Software: werkt u al papierloos?

 

Eerdere berichtgeving:

Vermeer en Willems winnaars Vakvrouw Metaal en Jong Metaal Awards (20 april 2023)

Genomineerden Jong Metaal en Vakvrouw Metaal bekend (17 april 2023)

Smart manufacturing vraagt om anders opleiden (6 april 2023)

Smart manufacturing: waar kan het slimmer en efficiënter? (20 maart 2023)

Bekijk: Vooruitblik De Nederlandse Metaal Dagen 2023 (video):

Terugblik Nederlandse Metaaldagen 2021

Metaal Magazine keek in 2021 mee over de schouder van bezoekers

De Nederlandse Metaaldagen zijn in september 2021 gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Vaktitel Metaal Magazine was erbij en heeft elke dag een bezoeker van de beurs gevolgd en hiervan een video geschoten. Aan de hand van deze dagelijkse over-de-schouder-video wordt duidelijk waar bezoekers zoal op hebben gelet tijdens hun bezoek.

Voorbeschouwingsvideo

Fried Kaanen, voorzitter van Koninklijke Metaalunie (rechts) en zelf metaalondernemer, noemt voor Metaal Magazine kort de belangrijkste thema’s voor de sector.

Metaalondernemers die zich oriënteren op deze uitdagingen, raadde hij in deze video aan om naar de Nederlandse Metaaldagen te gaan.
Bekijk de video »

 

Beursdag 1: jong talent en vrouwen

Tijdens de eerste beursdag liep Metaal Magazine mee met Fried Kaanen, voorzitter Metaalunie en zelf ook metaalondernemer.

Hij praat over jong talent, zij-instromers en vrouwen in de branche en reikte op dit vlak 2 awards uit.
Bekijk de video »

 

 

Beursdag 2: lasinnovaties

Metaal Magazine liep tijdens de tweede beursdag mee met Martijn Schmitz, student Summa Techniek en medewerker bij VDL Lasindustrie.

Het ging hem om innovaties op lasgebied, maar hij liet zich ook informeren over 3D-printen. Wij keken over zijn schouder mee. 
Bekijk de video »

 

Beursdag 3: Industrie 4.0

Metaal Magazine heeft tijdens de laatste beursdag meegelopen met hoofdredacteur Tom van der Meer.

Hij wilde vooral zien hoe Industrie 4.0 machines onderling koppelt. En hoe automatisering, software en slimmer gereedschap het totale proces verder stroomlijnen.
Bekijk de video »

 

Als afsluiter: de Aftermovie

De Nederlandse Metaaldagen zijn geslaagd, meldt organisator United Fairs. De 2021-editie heeft in totaal 4216 bezoekers getrokken. “En dat in coronatijd”, geeft event director Jeroen ter Steege aan.

“Het aantal ligt aanzienlijk boven de 3700 bezoekers van de 2019-editie. Exposanten waren tevreden met de kwalitatief goede bezoekers. Ook de bezoekers gingen tevreden huiswaarts.” Metaal Magazine blikt in deze video nog een keer terug.
Bekijk de video »

De eerstvolgende Nederlandse Metaaldagen zijn van 19 tot en met 21 april 2023.

Beurs- of bedrijfsvideo’s

De over-de-schouder-video’s zijn gemaakt door Metaal Magazine. Ook een beursvideo laten maken? Of een bedrijfs- of productvideo? Informeer naar de mogelijkheden

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven