Smart manufacturing: waar kan het slimmer en efficiënter? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Smart manufacturing: waar kan het slimmer en efficiënter?

Smart manufacturing is het overkoepelende thema van de Nederlandse Metaal Dagen die over minder dan een maand wordt gehouden. Het staat volgens de vakbeurs voor het blijven kijken naar de bedrijfsprocessen en focussen op waar het slimmer en efficiënter kan. Zowel op de beursvloer als in het congres- en seminarprogramma is dit thema hot. Sprekers gaan bijvoorbeeld in op de nieuwste trends en innovaties op het gebied van digitalisering, procesoptimalisatie & productieverbetering en Industrie 4.0.

Hoe is smart manufacturing effectief toe te passen op kleinere series? En wat speelt er op het gebied van reshoring en nearshoring? Deze en andere onderwerpen en praktische voorbeelden zullen aan bod komen in het uitgebreide, inhoudelijke congres- en seminarprogramma.

Next step to smart manufacturing

De overstap naar het toekomstbestendig maken van de organisatie met smart manufacturing is niet iets dat van de ene op de andere dag gerealiseerd is. Het bestaat namelijk uit veel verschillende facetten.

Doel van al die facetten is om stap voor stap slimmer en vooral efficiënter te gaan werken. En dat kan al heel eenvoudig met relatief kleine investeringen, wordt op de beurs verteld. Daardoor kan elk bedrijf eigenlijk onmiddellijk beginnen met smart manufacturing.

De Nederlandse Metaal Dagen wil geïnteresseerde starters in smart manufacturing in ’s-Hertogenbosch effectief op weg helpen.

Maar de vakbeurs heeft ook volop te bieden aan bedrijven die al verder in het smart manufacturing-proces zijn. Slimmer produceren is namelijk een proces dat nooit stopt, aldus de organisatie.

5 redenen om de beurs te bezoeken

Behalve het zetten van de eerste of juist de volgende stappen in smart manufacturing en het volgen van inhoudelijke sessies zijn er nog 3 redenen om de beurs te bezoeken, geeft de organisatie aan.

Zo kan de geïnteresseerde bezoeker in korte tijd weer helemaal bij zijn in de laatste ontwikkelingen en innovaties in het eigen vakgebied. De nieuwste technologieën en heel veel live demonstraties zijn te zien. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De beursvloer staat verder vol met exposanten die van alles kunnen vertellen over hun specialisme. Ze geven tips en adviezen, maar kunnen geïnteresseerden ook een deel van hun productie uit handen nemen. “Hét moment dus om nieuwe partnerships te sluiten.”

En de vijfde reden om de beurs te bezoeken is dat de toegang gratis is.

Meer informatie:

De derde editie van de Nederlandse Metaal Dagen is van 19 t/m 21 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (hal 7 en 4).

Registreer vooraf voor een bezoek aan de vakbeurs, inclusief het congres- en seminarprogramma.

Kijk voor video-impressies van De Nederlandse Metaaldagen in 2021.

5 succesfactoren voor smart manufacturing (2 juni 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven