Strategisch partnerschap Wemo en AWL • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Strategisch partnerschap Wemo en AWL

Niels van 't Hul (salesmanager AWL, links) en Jeff Hagelen (CEO Wemo) (foto: AWL).

Wemo Nederland en AWL-Techniek gaan wereldwijd een strategisch partnerschap aan. Daarmee verwachten de Nederlandse producenten van schakel- en verdeelkasten de productiviteit en flexibiliteit in het productieproces voor hun klanten verder te automatiseren, van coil tot kast.

Automatisering en robotisering worden steeds belangrijker, ook voor de maakindustrie, specifiek op het gebied van schakelkasten, zeggen Brand van ’t Hof (CEO van AWL) en Jeff Hagelen (CEO van Wemo).

Maar ze bemerken dat er in in de schakel- en verdeelkastenindustrie nog veel handarbeid en batchproductie is. “De productiviteit kan dus nog vele malen beter”, weten zij uit ervaring.

“Op basis van onze bewezen technologieën en succesvol gerealiseerde projecten willen wij ons productieconcept wereldwijd beschikbaar maken.”

‘Hogere productiviteit’

Kern van het concept is het volledig geautomatiseerde, efficiënte en flexibele productieproces. “De automatisering zorgt ervoor dat we de productiviteit van onze klanten verhogen”, aldus van ’t Hof.

De scherpe buigtoleranties van Wemo en de nauwkeurige laserlasoplossing van AWL maken nabewerking overbodig. Dat resulteert, aldus de bedrijven, in een veel sneller productieproces.

“Met deze oplossing garanderen we het snelste en meest efficiënte productieproces voor een perfect product, terwijl tegelijkertijd de eenheidskosten worden verlaagd.”

‘Produceren op vraag’

“Denk bij flexibiliteit in productie bijvoorbeeld aan aantallen, type en kleur”, zegt Van ’t Hof. “Met de AWL/WEMO-oplossing hoeft de klant geen voorraden meer aan te leggen, maar kan hij produceren op vraag.”

“Ook is de klant minder afhankelijk van personeel, wat een fijne gedachte is in een tijd waar het steeds uitdagender wordt gemotiveerd personeel te vinden voor machinebediening.”

‘Vele malen efficiënter’

“Qua productiviteit zet je met dit concept enorme stappen. Je hebt minder verlies, je verkort de doorlooptijd en je bent vele malen efficiënter. Hiermee gaat de kostprijs aanzienlijk omlaag.”

“Wij hebben diepgaande kennis over de schakel- en verdeelkasten industrie”, vult Hagelen aan. “Door deze marktkennis te bundelen met de business case van de klant, onze modulaire oplossing en een stuk maatwerk gaan onze klanten vooroplopen in hun eigen branche.”

Wemo

Familiebedrijf Wemo uit Den Bosch heeft meer dan 55 jaar ervaring in plaatbewerking en machinebouw.

Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en installeert voor klanten over de hele wereld, volledig geautomatiseerde productielijnen voor ponsen, buigen en verbinden van plaatwerk en coilmateriaal tot een halffabricaat.

AWL

Systeemintegrator AWL uit Harderwijk is specialist in het ontwerpen en construeren van slimme (modulaire) machines, via samenvoegingstechnieken, (logistieke) automatisering en assemblagetechnieken.

Het portfolio omvat onder andere: laserlassen, booglassen, weerstandlassen, gelijmde verbindingen, optische systemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid.

‘Spreken zelfde taal’

Wemo en AWL kennen elkaar al ruim 30 jaar en hebben in die jaren samengewerkt aan diverse projecten. “We zijn allebei machinebouwers”, vertelt Van ’t Hof.

“We kennen elkaars machinetechnologie, en kennen beide de maakbaarheid van het product van onze klant en de toleranties van de enkele delen.”

“We spreken dezelfde (technische) taal als het gaat om producten uit de plaat knippen, omvormen en verbinden.”

‘Perfecte synergie’

“Als afzonderlijke bedrijven maken we veel impact voor onze klanten. Samen is de impact alleen maar groter”, zegt Hagelen.

Beiden zien in het partnerschap van coil tot kast een “perfecte synergie van twee bedrijven die samen groter zijn dan de som der delen”.

Lees ook:

Onderdeel Wemo-machine wordt 3D-geprint (7 oktober 2020)

Wemo bewerkt Russische markt zelf (30 januari 2020)

3D-metaalprinter voor AWL (6 augustus 2019)

Koning Willem-Alexander bezoekt AWL (12 maart 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven