Ga naar hoofdinhoud

Wemo bewerkt Russische markt zelf

Wemo ziet kansen om de huidige groeiende handel met Rusland te versnellen. De specialist in machinebouw en machineonderdelen streeft daarbij naar een andere marktbenadering. Dit heeft ertoe geleid, het huidige agentschap dat Wemo heeft voor Rusland (met Alexander Smirnov van OMT) te beëindigen. Het bedrijf gaat de marktbewerking nu voorlopig zelf uitvoeren vanuit het hoofdkantoor. Wel zoekt Wemo nog mogelijke samenwerkingen.

Voor de Russische markt ontwerpt, bouwt, verkoopt en onderhoudt Wemo al ruim 18 jaar snelle en flexibele productielijnen voor het verwerken van plaatmetaal, vanuit het kantoor en de productiefaciliteit in Den Bosch.

EU-sancties

Sinds juli 2014 was er een verminderde vraag vanuit Rusland, onder andere door de sancties die de EU tegen Rusland oplegde. Die sancties zijn nog steeds van kracht, maar het bedrijf ervaart dat de vraag naar Wemo-oplossingen toeneemt.

Het gaat daarbij om oplossingen die het verwerken van plaatmateriaal met een hoge output en meer flexibiliteit binnen een productfamilie kunnen vervullen.

‘Onafhankelijk, proactief’

Om in die Russische markt in een vroeg stadium kansen te zien en om de huidige groei te versnellen, streeft Wemo naar een onafhankelijke en proactieve marktbenadering. Die andere marktbenadering zorgt sinds begin 2019 voor groei in Rusland.

“Kijkende naar de ‘installed base’ en de groeiende vraag naar configuraties waar Wemo-oplossingen perfect op aansluiten, zien we veel potentie in Rusland en de omringende CIS landen.” Hans Flipse, sales & business development, richt zich specifiek op de ontwikkeling van de Russische, Poolse, Scandinavische en Benelux markten.

‘Op blote voeten’

“We gooien nu oneerbiedig gezegd onze oude schoenen weg alvorens nieuwe te hebben gekocht”, zegt Jeff Hagelen, CEO van Wemo, over de beëindiging van het agentschap. “Bewust op blote voeten lopen om zo te bepalen welk schoeisel we nou écht nodig hebben.”

“Vaak wordt dan veel beter duidelijk wat voor ons het beste is en dienen de kansen en samenwerkingen zich in het verlengde van die ontdekking vanzelf aan”, vervolgt hij.

‘Samenwerking gezocht’

“Ik nodig iedereen in de industrie dan ook van harte uit om bij het opmerken van kansen en mogelijkheden tot samenwerking in deze mooie en potente Russische markt, contact met ons op te nemen.”

De belangrijkste focus van Wemo voor Rusland ligt op klanten binnen 6 sectoren: stalen legbordstellingen, stalen kasten (bureaumeubelen) en lockers, stalen deuren, stalen plafondpanelen, stalen systeemwand-panelen en elektrische schakelkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven