Ga naar hoofdinhoud

3D-metaalprinter voor AWL

AWL-Techniek heeft een 3D-metaalprinter geïnstalleerd op het hoofdkantoor in Harderwijk. Het gaat om een Desktop Metal Studio System+. Het is volgens het bedrijf de eerste van dergelijke metaalprinters in zijn soort in de Benelux en een van de eerste in Europa.

De Studio System+ 3D metaalprinter van Desktop Metal is geleverd door Layertec. Met deze investering verkent AWL het potentieel dat 3D-metaalprinten biedt. “Wij zien grote kansen in toepassingen zoals robotgrijpers en lasarmaturen, maar ook ter ondersteuning van onze R&D-activiteiten”, zegt Wouter Zweers, technology manager bij AWL.

Het bedrijf heeft de laatste jaren al veel ervaring opgedaan in het printen van metaal en kunststoffen. Er stonden bij het bedrijf al twee 3D-printers. De nieuwe DM Studio 3D-metaalprinter is, volgens AWL, een echte investering in de toekomst.

‘Nieuwe mogelijkheden’

“De 3D-metaalprinter zorgt voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Vooral de vrijheid in ontwerp en de korte tijd van idee tot product zijn essentieel voor AWL”, aldus Zweers.

Gekozen is voor het Desktop Metal Studio System+ vanwege de technische mogelijkheden en gebruikersvriendelijkheid. “Bij dit systeem worden geen gevaarlijke metaalpoeders verwerkt en zijn de vereisten voor de faciliteiten beperkt”, stelt Luuk Nollet, development engineer bij AWL.

‘Schaalbaarheid’

“Tegelijkertijd levert het systeem hoogwaardige onderdelen en de technologie biedt een toekomstbelofte van schaalbaarheid tot hoge productieniveaus.”

Met het oog op de lange termijntoekomst verwachten we dat 3D-printtechnologieën deel gaan uitmaken van onze machines en diensten aan onze klanten”, vervolgt Nollet. “Het ontwikkelen van de competenties en ervaring op dit gebied zal ons helpen ons voor te bereiden.”

‘Grote toekomst’

“Wij zien een grote toekomst in additieve productie van metalen onderdelen, dit is een belangrijke reden voor deze investering”, vertelt Zweers. “Hiermee kunnen wij onze klanten voorzien van snelle en betrouwbare oplossingen.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven