Nieuws

Koning Willem-Alexander bezoekt AWL

(foto: Oscar Timmers)

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend 12 maart een werkbezoek gebracht aan AWL-Techniek in Harderwijk. De Koning werd rondgeleid bij de wereldwijde partner voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen door AWL-CEO Brand van ’t Hof Het bezoek stond in het teken van de technologische ontwikkelingen van AWL en educatie.

Het werkbezoek begon in de assemblagehal van AWL. Koning Willem-Alexander ging daar in gesprek met medewerkers van AWL om te praten over hun loopbaanontwikkeling bij de van oorsprong Veluwse machinebouwer.

Geautomatiseerde productie

De route vervolgde langs projecten om de Koning meer inzicht te geven in het hightech-werk van AWL; van gerobotiseerde lasmachines voor de automobielindustrie tot aan de logistieke afhandeling van hekwerken. Deze geautomatiseerde productiesystemen werden gepresenteerd door medewerkers van AWL.

De Koning eindigde zijn werkbezoek met een rondleiding door het Experience Center van AWL. Vervolgens sprak hij met studenten, medewerkers van de afdeling Research & Development en Jacques de Groot van De Techniek Academie. Ieder vertelde gepassioneerd over zijn of haar project en de samenwerking met AWL.

25-jarig jubileum

“Het bezoek van de Koning valt binnen ons 25-jarig jubileum. Dit maakt het feestjaar voor ons compleet”, reageerde Van t Hof.

“Het is fijn dat de maakindustrie een belangrijk onderwerp op de agenda is dit jaar en dat wij op de lijst van de Koning stonden om te bezoeken. Ik denk dat ik namens alle medewerkers kan zeggen dat wij ontzettend trots zijn op zijn komst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven