Noten overgenomen door Rubix • Metaal Magazine
Nieuws

Noten overgenomen door Rubix

Meino Noordenbos (Rubix), Patrick Witte (Noordertoren Participaties) en Ger Camp (foto: Rubix).

Noten BV wordt onderdeel van Rubix (voorheen Biesheuvel Techniek Brammer). De transportbanden-specialist is overgenomen van Noordertoren Participaties. Door de samenvoeging met Rotrans en Klabbers TS ontstaat een versterkte Benelux Belting business unit onder leiding van Bertil Breijnaerts en Rob Kleine Schaar.

Noten, opgericht in 1925, is gespecialiseerd in transportbanden en transportsystemen.  en voert ook inspecties en onderhoud hierop uit. Het bedrijf heeft vestigingen in Belfeld, Breda en Lochem.

Het confectioneren, monteren, repareren, onderhouden en verbeteren van transportsystemen gebeurt onder meer in sectoren als de voedingsmiddelenindustrie, zand en grind, metaal en recycling.

Naadloze aansluiting

Noten-directeur Breijnaerts ziet een naadloze aansluiting met de competence centers en de filosofie van Rubix. “Dit vanuit onze kernwaarden productie verhogen – kosten verlagen – en veiligheid als toegevoegde waarde.”

Binnen de Rubix business unit Belting Rotrans en Klabbers TS, ontstaat met de toevoeging van Noten een versterking in zowel landelijke dekking als in expertise op het gebied van kunststof- & rubberbanden en onderhoud & service.

“Wij bouwen onze Mechanische MRO activiteiten verder uit met het leveren van precisie- en rubber transportbanden”, vertelt Rubix Benelux-directeur Meino Noordenbos. “Vooral ons Benelux-monteursteam kan en zal Belting-taken voor industrie- en onderhoudsklanten op maat en op reparatie verrichten.”

Complementair

Noten werkt qua medewerkers, management en marktbewerking volledig complementair aan Rotrans Klabbers, stelt hij. “Juist Rubber Belting, meer toepassingskennis en engineering versterkt ons”.

BT Brammer wil, als onderdeel van het nieuwe Rubix-concern, als internationaal leidende Europese distributeur verder groeien. Het specialisme past dan ook bij het aanbod van Mechanische MRO.

Rubix

Rubix levert, distribueert, installeert en servicet vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen en met 8000 werknemers, industriële producten aan meer dan 220.000 klanten. Het gaat om lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, pneumatiek, verspaning, gereedschappen en veiligheidsartikelen.

Het bedrijf haalde in 2017 een gezamenlijke omzet van 2,2 miljard euro. Tot de belangrijkste merken behoren: Biesheuvel Techniek, Brammer, Buck & Hickman, Giner, Julsa, Minetti, Montalpina, Novotech, Orexad, Robod, Syresa en Zitec.

Lees ook: IPH-Brammer wordt Rubix (28 juni 2018)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven