IPH-Brammer wordt Rubix • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IPH-Brammer wordt Rubix

IPH-Brammer Group wijzigt de naam van de groep en haar merkidentiteit in Rubix. De naamswijziging reflecteert de ambitie van het bedrijf om een transformatie aan te brengen voor haar klanten door heel Europa.

De producent van industriële producten en oplossingen,  kwam in september 2017 voort uit een fusie van IPH en Brammer (tooling, meetinstrumenten, pneumatiek en hydrauliek). Dit na de overname van IPH in september 2017 en de eerdere overname van Brammer door Advent International.

De naam IPH-Brammer werd toen tijdelijk (tijdens de integratiefase) aangenomen voor de groep. Het is altijd de intentie geweest om een nieuw merk en een nieuwe identiteit op te zetten.

‘Nieuw hoofdstuk’

“Ons nieuwe merk past bij onze ambitie om onze klanten op een slimmere manier te helpen en er voor te zorgen dat hun bedrijven goed blijven lopen”, zegt Martin Gaarn Thomsen, CEO van de groep. Hij ziet het als begin van een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf.

“De Europese distributiemarkt voor industriële producten is erg gefragmenteerd en biedt zowel potentie voor groei als voor goede marges. Hier ligt voor ons een reële mogelijkheid om onze klanten waarde te bieden buiten de producten om.”

Hij ziet die meerwaarde in het netwerk. “Dat brengt ons dichter bij de klant in elke uithoek van Europa.” Ook de technisch specialisten met hun vaardigheden en handigheid voegen in zijn ogen waarde toe aan de services van het bedrijf. Zo creëren we een nieuw bedrijf waarin we dingen totaal anders aanpakken”, aldus Thomsen.

“De naam, Rubix, verwijst naar ons probleemoplossend vermogen en de creatieve, menselijke aanpak die wij hanteren om oplossingen aan te dragen voor onze klanten.”

‘Endorser’

Rubix is de paraplunaam voor de groep. In de meeste landen zullen de lokale merken blijven bestaan en fungeert Rubix als een ‘endorser’ om klanten er op te wijzen dat deze merken deel uitmaken van een groter Europees netwerk.

Met een omzet van meer dan €2,2 miljard in 2017, en meer dan 650 locaties door heel Europa, stelt het bedrijf de grootse producent en leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten (MRO) en -diensten in Europa te zijn.

Tot de belangrijkste merken behoren: Biesheuvel Techniek, Brammer, Buck & Hickman, Giner, Julsa, Minetti, Montalpina, Novotech, Orexad, Robod, Syresa en Zitec.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven