Morgen begint de Metavak in Gorinchem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Morgen begint de Metavak in Gorinchem

De week kunnen we voor de tiende keer naar de Metavak in Gorinchem. Deze beurs voor de verspanende en niet-verspanende industrie is dinsdag 4 november, woensdag 5 november en donderdag 6 november van 13.00 uur tot 21.00 uur te bezoeken. Hier kunt u het toegangsbewijs voor de Metavak aanvragen.

Gelijktijdig met Metavak vindt NIL de Verbindingsweek plaats. U kunt beide vakbeurzen met één entreebewijs bezoeken. NIL Verbindingsweek is het nationale vakevenement voor de verbindingstechniek. In samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) wordt tevens het NIL/BIL-Symposium gehouden. Het symposium vindt plaats in de ochtenden op 4 en 5 november voordat de beursvloer opent.

Dormac CNC Solutions zal deze week twee machines presenteren die aansluiten op de trends van hogedrukverspanen en vijfassig frezen. Met de Doosan Puma 2100 presenteert Dormac hogedrukdraaien met Doosan.Om een passende oplossing aan te kunnen bieden op het gebied van vijfassig, simultaan frezen, presenteert Dormac tijdens de Metavak de Finetech  GTX-620.

LVD demonstreert een kantbank met Easy Form laserhoekmeetsyseem.

Landré  presenteert in Gorinchem de ErmakSpeed-Bend 3100-175 kantpers. Dit is een afkantpers met een snelle buigbalk in combinatie met een snelle achteraanslag.

Van Hoorn Machining  stelt tijdens de Metavak de nieuwe Kastowin volautomatische bandzaagmachine voor. De Kastowin bestaat uit een vijftal varianten variërend van 330 mm tot 1060 mm. De Kastowin is een dubbelkoloms-zaagmachine die bedoeld is voor seriewerk en productiezagen.

Limas presenteert op de Metavak een tweetal machines van Spinner. Allereerst een draaibank, type TC 600-65 SMCY. Deze draaibank heeft naast een Y-as ook een overnamespindel. Het spindelvermogen bedraagt 27 kW en 348 Nm koppel. Daarnaast presenteert Limas het U5-620 vijfassig verticaal bewerkingscentrum, uitgerust met een in de machine geïntegreerde palletwisselaar met vijf pallets 400 x 400 mm.

DMG Mori zal tijdens de Metavak een NLX-draaimachine presenteren. DMG Mori Nederland uit Veenendaal verzorgt nu in Nederland de  verkoop en service over voor alle producten van DMG Mori Seiki.

Lees ook hier meer over het nieuws van de exposanten van de Metavak

Op 6 november, tijdens de laatste dag van de NIL Verbindingsweek in Gorinchem, wordt de robotdag 2014 gehouden. everanciers en eindgebruikers geven in een zestal lezingen de stand van zaken weer op het gebied van industriële robots in het algemeen en in het bijzonder robottoepassingen voor het lassen en aanverwante technieken. Lees hierover meer hieronder in de bijgevoegde PDF:

– Robotdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven