Hogedruk en vijfassig bij Dormac op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hogedruk en vijfassig bij Dormac op Metavak

Dormac presenteert tijdens de Metavak de Finetech GTX-620 (foto: Dormac)

Volgende week tijdens de Metavak in Gorinchem zal Dormac CNC Solutions twee machines presenteren die aansluiten op de trends van hogedrukverspanen en vijfassig frezen. Met de Doosan Puma 2100 presenteert Dormac hogedrukdraaien met Doosan.

De Puma 2100 is uitgerust met een VF70-30 unit hogedrukkoelunit die met een druk van 70 bar direct op de beitelpunt zorgt voor een verbetering van de hele spaanbeheersing. Naast kortere cyclustijden worden de spanen in korte krullen afgestoken en blijven daarom niet om het werkstuk zitten, maar worden makkelijker afgevoerd. Bovendien neemt ook de snijkantslijtage sterk af.

Finetech

Om een passende oplossing aan te kunnen bieden op het gebied van vijfassig, simultaan frezen, presenteert Dormac tijdens de Metavak de Finetech  GTX-620. De Finetech GTX 620 is uitgerust met een draaizwenktafel met een diameter van 620 mm met een B-as rotatiebereik van -40º tot  +100º, die werkstukken met een massa tot 300 kg kan positioneren. Als aandrijfprincipe heeft de fabrikant gekozen voor een rijdende kolom, met rolgeleidingen in X- en Y-as. De 12.000 toeren spil is van het ‘direct drive’- type met BT-40 opname. Standaard is voorzien in een koelsysteem die de spilolie op constante temperatuur houdt. De GTX 620 wordt geleverd met Heidenhain iTNC-530 of Siemens 840D sl CNC-besturing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven