Gieterij Lovink failliet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gieterij Lovink failliet

Gieterij Lovink in Terborg is failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Het gaat om TechnoCast en Handmouldings, waar in totaal 165 mensen werken. Sinds de aanvraag voor uitstel van betaling is gebleken dat er onvoldoende zekerheid is om crediteuren op  termijn terug te kunnen betalen. Daarom is de surseance omgezet in een faillissement. Lovink Enertech valt buiten het faillissement.

Een aantal partijen heeft interesse getoond in een doorstart, en willen onderdelen van de gieterijtak over te nemen. Daar zitten volgens de curator serieuze partijen bij. Naar verwachting zal de curator op korte termijn in gesprek gaan met deze partijen. Andere partijen hebben interesse in de machines.

109 jaar oud

De gieterij is in 1911 opgericht. Het was toen één van de ruim dertig ijzergieterijen langs de Oude IJssel. Dit vormt de oorsprong van moederbedrijf Royal Lovink Industries

Het bedrijf zat al enkele jaren in zwaar weer, maar door de coronamaatregelen daalde de productie verder.

Gietijzeren onderdelen

Lovink maakt onder meer gietijzeren onderdelen en producten voor compressoren en pompen en ook voor turbo’s in trucks, kachelfronten en pannen/pandragers voor gasfornuizen. Volgens Lovink is er overcapaciteit in de markt voor gietwerk.

Lovink Enertech is volgens het bedrijf financieel gezond. Daarom valt dit onderdeel buiten het faillissement. Bij Enertech, dat kabelmoffen produceert, werken 35 mensen.

Lees ook:

Uitstel van betaling voor gieterij Lovink (19 mei 2020)

Failliet Vulcanus maakt doorstart (29 maart 2019)

Vulcanus failliet (21 februari 2019)

Gieterijen Achterhoek willen verduurzamen (13 maart 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven