Nieuws

Failliet Vulcanus maakt doorstart

Vulcanus in Langerak, dat vorige maand failliet werd verklaard, maakt een doorstart. De ijzergieterij wordt overgenomen door Machine Fabriek Elburg (MFE). Een groot deel van de 120 medewerkers kan vermoedelijk bij het bedrijf in Langerak blijven werken.

Dat meldt De Gelderlander. Het faillissement van het uit 1894 stammende bedrijf bij Doetinchem was in februari aangevraagd door een pensioenfonds dat nog 1 miljoen euro tegoed had.

Vanwege stank en geluidsoverlast lag Vulcanus al geruime tijd onder vuur bij omwonenden. Ook de Provincie Gelderland lette extra op het bedrijf, omdat milieuregels zouden zijn overtreden.

Onderzoek gedaan

Machine Fabriek Elburg kwam in beeld na het faillissement. Het bedrijf heeft volgens De Gelderlander eerst grondig onderzoek gedaan naar de situatie met de provincie. Dit maakte dat de overname meer tijd kostte dan verwacht.

MFE heeft de overname duidelijk voor de lange termijn gedaan en wil zich dan ook ‘een goede buur’ tonen. Het bedrijf ziet de ijzergieterij als aanvulling op de bestaande activiteiten.

Bewerken gietstukken

Het bedrijf uit Elburg is gespecialiseerd in het bewerken van gietstukken en het leveren van precisie draai- en freesdelen en samengestelde producten. Het bedrijf vervaardigt halffabricaten in grote en kleine series voor trucks, motoren, compressoren, pompen, landbouw en olie & gas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven