Vulcanus failliet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vulcanus failliet

Metaalgieterij Vulcanus in Langerak (bij Doetinchem) is failliet. Het bedrijf dat stamt uit 1894 was bezig met een plan voor de toekomst, maar daar kon een schuldeiser niet op wachten.

Nannoka Vulcanus geeft zelf aan te kampen met opgebouwde schulden uit het verleden. Er is volgens het bedrijf nog werk genoeg. Daarom werd ook gewekt aan een plan voor de toekomst. Dat meldt de Gelderlander.

Ander zwaarwegende oorzaak van het faillissement zijn de forse investeringen die nodig zijn om aan steeds strenger geworden milieueisen te voldoen. De metaalgieterij zit midden in het dorp en omwonenden hadden geregeld klachten over stank, roetuitstoot en geluidhinder.

‘Belemmering’

“De onzekerheid over noodzakelijke milieu-investeringen en een concurrerende, wereldwijde afzetmarkt belemmerden een winstgevende onderneming”, aldus het bedrijf in een schriftelijke verklaring van de directie.

Het bedrijf produceert machineonderdelen voor onder meer hoogwaardige industrieën, zoals fabrikanten van industriële voertuigen en transmissies, grotendeels voor de export.

Het bedrijf stelde na de crisis in 2009 nog in staat te zijn geweest de productiviteit te laten stijgen. Dat was ook de doelstelling voor de komende jaren.

Er komt mogelijk een doorstart voor de 125 medewerkers tellende gieterij, al is dat nog lang niet zeker. Daarvoor moet eerst een onderzoek komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven