Nieuws

100 jaar staal in IJmond

Het Dudok Huis met het speciale logo.

Tata Steel heeft in IJmuiden het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond. Dit gebeurde met de lancering van een speciale jubileumwebsiteEn op de monumentale glazen luchtbrug van het Dudok Huis (het hoofdkantoor in IJmuiden) is met folie het jubileumlogo en de tekst ‘100 jaar staal in de IJmond’ aangebracht.

Op de website staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties, in woord, geluid en beeld. De reeks wordt gedurende het jaar aangevuld, om uiteindelijk uit te groeien tot een collectie van 100 verhalen.

Er staan dit jaar verschillende jubileumactiviteiten op het programma, met als hoogtepunt een reeks festiviteiten rond 20 september, de dag dat in 1918 de NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken is opgericht.

“Ik ben er trots op dat ons bedrijf al 100 jaar lang een belangrijke rol speelt in zowel de regionale als landelijke economie”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland.

‘Wereldtop’

“We zijn uitgegroeid tot een van de meest innovatieve en meest duurzame staalbedrijven ter wereld. De kwaliteit van onze producten wordt hoog aangeschreven. In de Verenigde Staten is ‘Dutch steel’ synoniem voor staal van superieure kwaliteit. En op het gebied van staal maken op een zo duurzaam mogelijke manier, met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot, behoren we eveneens tot de wereldtop.”

Hij geeft aan daarbij winstgevend te zijn en voortdurend in de de site in IJmuiden te investeren. “Een mooi voorbeeld daarvan is de bouw van een extra, derde continugietmachine in de Staalfabriek. Daarmee kunnen we over een jaar nog meer geavanceerde hogesterktestalen produceren, onder meer voor toepassingen in auto’s.”

Medewerkers

Het meest trots is Henrar op de medewerkers. “Wat hen typeert is een tomeloze ambitie en het vermogen om slimme, creatieve oplossingen te bedenken om continue te blijven innoveren. Onze medewerkers staan aan de basis van de innovatiekracht van dit bedrijf.” Zij staan dan ook centraal tijdens het vieren van het jubileum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven