‘Olievrij werken in de werkplaats wordt de trend’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Olievrij werken in de werkplaats wordt de trend’

Een koelsmeermiddel zonder olie. Niet alleen beter voor het milieu, maar zeker ook voor de gezondheid van metaalbewerkers. Tijdens MTL Live op 29 april namen Gokhan Tatci (rechts) en Maurits Ros (metaalbewerkingsspecialisten bij Total Nederland) de kijkers mee in, wat ze zelf zeggen, de revolutie in metaalbewerking.

De meeste mensen kennen Total wellicht van de tankstations, maar Total is actief binnen de gehele energiesector. “Onze ambitie is om een verantwoordelijke energiemajor te worden die de meest betrouwbare en schone energie kan leveren. Met de focus op duurzaamheid. En in dat plaatje past FOLIA precies”, begon Tatci de introductie van het koelsmeermiddel FOLIA.

“FOLIA is onze revolutie”, vulde collega Ros vooraf aan. “FOLIA is een koelsmeermiddel dat 100 procent vrij is van olie. Het is een watermengbare vloeistof van biologische oorsprong. Normaal gesproken zijn emulgatoren nodig om de olie te binden met het water, maar omdat FOLIA olievrij is, zijn emulgatoren overbodig. Hierdoor zijn dampen en huidirritaties, zoals eczeem en kloven in de handen, verleden tijd.”

Tijdens MTL Live op 29 april legde Total de kijkers uit wat er anders is dan het werken met traditionele koelsmeermiddelen. Tatci: “We leggen uit wat de voordelen voor de gezondheid zijn en waarom er geen huidirritaties en oliedampen ontstaan.” “En niet onbelangrijk, waarom het bijdraagt aan een veilige werkomgeving”, stelde Ros voorafgaand aan het event.

Een kleine demonstratie maakte onderdeel uit van de duo-presentatie. Ze gingen aan de slag met de FOLIA CLEANER. Met deze olieskimmer lieten ze zien hoe een olielaag bovenop FOLIA eenvoudig weggezogen kan worden. Tijdens de demonstratie was ook te zien hoe FOLIA zich afscheidt van lekolie.

Tatci: “Mensen in de metaalbranche zijn altijd geïnteresseerd in hoe dingen beter kunnen. Dat geldt ook voor koelsmeermiddelen. We zijn ons allemaal bewust van de toekomst en het milieu. Dat willen we meegeven met onze presentatie.”

Ros: “Het levert meer besparingen, een hogere productiviteit en minder onderhoud op én is ook nog eens beter voor het milieu. Het is zeker geen verkooppraatje want wij zijn echt klaar voor de toekomst en delen onze kennis hierover graag met de metaalbranche”.

MTL Live

Bekijk wat Gokhan Tatci (rechts) en Maurits Ros vooraf aangaven te vertellen tijdens online kennisevent MTL Live:

Bekijk het online programma

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven