Amada: flexibiliteit in plaatbewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada: flexibiliteit in plaatbewerking

Amada Ensis-3015RI (foto: Amada).

Amada GmbH heeft op de 14e Blechexpo het verder verfijnde portfolio met innovatieve processen voor flexibele plaatbewerking gepresenteerd. In hal 3, stand 3307, toonde de machinefabrikant een uitgebreid overzicht van de nieuwste technologieën op het gebied van lasersnijden, laserlassen en buigen, software. Ook konden bezoekers zich laten informeren over verschillende automatiseringsoplossingen.

De focus van Amada ligt op het verhogen van de productiviteit en  het besparen van kosten, dit zowel op het gebied van de fiberlasertechnologieën, als over het complete spectrum van plaatbewerking. Daarnaast zijn er oplossingen voor de ‘intelligente fabriek’ in het kader van Industrie 4.0, waarmee gebruikers tegen een optimale kosten-batenverhouding kunnen produceren.

Hoogtepunten op de beurs waren onder andere fiberlasertechnologieën voor vlakbed-, buis- en profielbewerking en laserlassen. De zeer efficiënte resonator uit de eigen ontwikkeling van Amada ging in interactie met de machines voor een symbiose. Dit is volgens het bedrijf van fundamenteel belang voor hoge prestaties en productiekwaliteit.

Verbeterde Ensis-serie

Amada Ensis-3015RI (foto: Amada).

Amada vertrouwde bij het beursoptreden op de presentatie van de beproefde en verder verbeterde Ensis-serie en op de live demonstratie van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Een bijzondere rolt speelde een fiberlaser-snijmethode van de nieuwste generatie, die nieuwe mogelijkheden biedt met betrekking tot productiviteit, snelheid en kwaliteit.

Op het gebied van machinebewaking richtte Amada zich op V-factory. Dit eigen 4.0-concept biedt slimme data-ondersteunde machinebewaking om het machinebruik en de productieprocessen in de fabriek, altijd en overal, volledig te controleren. Gebruikers houden dus continu een oogje in het zeil om de productie te bewaken. Daarmee zijn doorlopende 24/7 workflows verzekerd en worden knelpunten en downtime tegengegaan.

Automatische palletwisselaar

Dit jaar richtte Amada zich op ergonomische, ruimtebesparende oplossingen voor de bewerking van zeer complexe, kleine tot zeer kleine gebogen onderdelen. Daarbij werd een kantpers getoond met een gepatenteerde automatische gereedschapswisselaar voor de soepele productie van wisselende batchgroottes,  met opstellingsprocessen zonder tijdverlies.

Amada toonde ook een buigrobot die zonder grote inbreng van personeel en door middel van een continu buigproces kleine onderdelen met een constante hoge kwaliteit produceert.

Gereedschapstechnologie

Een andere focus op de stand lag op gereedschapstechnologie en accessoires. Het gaat dan om de duurzame Amada-gereedschappen voor het buigen en ponsen, die diverse opties bieden om insteltijden te minimaliseren en waarde toe te voegen. De productieoplossingen van Amada stellen klanten in staat om bijna alle soorten productieorders te verwerken en een grote variatie aan verschillende batchgroottes in de kortst mogelijke tijd en met de hoogste kwaliteit te realiseren.

Amada stond op de Blechexpo (5-8 november 2019 in het Duitse Stuttgart): Hal 3, stand 3307

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven