‘Alles draait om inzichten’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Alles draait om inzichten’

Welke data heb je nodig om jouw bedrijf goed aan te sturen? Jos van Haaften van ECI Software Solutions is tijdens MTL Live op 29 april ingegaan op deze belangrijke vraag voor metaalbedrijven die actief zijn in de verspaningsindustrie. “Alles draait om inzichten.”

ECI Software Solutions in Leusden ondersteunt ambitieus ondernemerschap, innovatie en winstgevende groei bij bedrijven in de maakindustrie. Het bedrijf telt inmiddels zo’n 300 medewerkers en heeft door het samenvoegen van een aantal organisaties een snelle groei doorgemaakt de laatste tijd. Branchespecifieke softwareoplossingen zoals ERP, CAD/CAM, Business Technology, Supply Chain Management en kwaliteit- en gereedschapsbeheer vormen met elkaar de hoofdactiviteiten. Enterprice resource planning (ERP) vormt de hoofdtak van ECI, en het koppelen van machines en systemen de hoofdactiviteit. ECI ontwikkelt, levert en onderhoudt cloud-based ERP-software, CAD/CAM-systemen en andere software-oplossingen en apps. Alles om inzichten te krijgen in bedrijfsprocessen, zodat bedrijven klaar zijn voor de toekomst.

Van Haaften is sales manager bij ECI en het gezicht naar buiten toe. Hij ziet een aantal opvallende ontwikkelingen in de metaalbranche de laatste tijd. “Onder andere de move naar de cloud. Maar ook ketenintegratie, waarbij het volledige inkoop- en verkoopproces wordt geautomatiseerd. Eenmaal aangesloten op ons platform Gatewise profiteren maakbedrijven van voordelen waaronder kortere doorlooptijden en minder handmatige invoer. Daarnaast zien we het toenemende belang van informatiekoppeling tussen inkoop, verkoop, levertijden en facturatie.”

Tijdens zijn sessie bij MTL Live op 29 april ging Van Haaften dieper in op de vele mogelijkheden van ERP. Dit aan de hand van een praktische hoofdvraag: ‘Hoe stuur je jouw bedrijf optimaal aan?’ Van Haaften: “Je hebt de juiste data en inzichten nodig om je bedrijf goed aan te sturen. Bijvoorbeeld het plannen van medewerkers en machines. Wanneer moet je inkopen en wanneer zijn jouw bestellingen binnen? Wat zijn de marges waarmee je werkt, en hoe ziet de voor- en nacalculatie eruit? Welke gereedschap heb je wanneer nodig? Een ERP-applicatie koppelt machines en processen aan elkaar en geeft antwoord op deze vragen. Dat geldt voor alle situaties. Of je nu projectmatig, seriematig of per stuk werkt, een ERP-oplossing geeft de juiste inzichten. De kijkers van MTL Live wil ik dan ook graag meenemen in het doel en de voordelen om bedrijfsprocessen te optimaliseren met specifieke software.”

Van Haaften wilde met zijn sessie vooral bereiken dat metaalbedrijven die actief zijn met verspanen, meer inzicht krijgen in hoe eenvoudig het is om op basis van data hun bedrijf aan te sturen. “ERP is laagdrempelig. Informatie wordt eenmalig ingevoerd en kan vervolgens realtime worden geanalyseerd. Zo reduceer je foutmarges, werk je kostenbesparend en behaal je tijdwinst. Bedrijven in de maakindustrie sturen beter op inzichten”, aldus Van Haaften.

MTL Live

Zie wat Jos van Haaften vooraf aangaf te vertellen tijdens het online kennisevent MTL Live:

Bekijk het programma

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven