Galvanisch bedrijf Latour failliet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Galvanisch bedrijf Latour failliet

Stoelen worden in het driewaardig chroombad gedompeld.

Galvanisch bedrijf Latour in Nijmegen is failliet. Het ruim 105 jaar oude familiebedrijf is eind juli failliet gegaan. Latour verchroomde onderdelen, vooral voor de meubelindustrie en de autosector.

Oud-directeur Twan Vogel gaf in maart 2020, nog voor corona, in een reportage in MTL Metaal Magazine aan dat met chroom 3+ een forse milieuwinst kon worden behaald. Latour Galvano was in 2011 gestart met dit driewaardig chroomproces, als alternatief voor het gebruikelijke chroom-6+. Toen chroom-6+ door de EU in de ban gedaan werd, profiteerde het bedrijf daarvan.

Latour is ruim 105 jaar geleden gestart met het in brons gieten van deurbeslag. Later kwam daar vernikkelen en verchromen bij. Twan Vogel was sinds 2005 de vierde generatie in het familiebedrijf.

Met het chroom-3+-proces kon gedurende het hele proces in plaats van 300 gram chroom per liter badvloeistof (wat bij chroom-6+ gebruikt werd) nu worden volstaan met 13 gram per liter. Dat maakte het proces dus veel minder milieubelastend.

Het bedrijf was vooral specialist in glans verchromen Het pand in Nijmegen is 9000 m2 groot. Er stonden drie volautomatische productielijnen, voor verchromen, vernikkelen en verkoperen. In het pand is de ontmanteling begonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven