Ga naar hoofdinhoud

Van Den Broek overgenomen door Wilvo

Van Den Broek Precision & Tooling wordt overgenomen door Wilvo Group. Met deze strategische overname zet Wilvo Group in op extreme precisie op het gebied van verspanen. Het is de derde overname van Wilvo, na GFM in 2020 en Iteq in 2021.

Met de overname wordt het dienstenpakket van de groep nog completer en vormt het volgens het bedrijf ‘een stevig fundament onder de toekomstbestendigheid van Wilvo’.

De overname is ook nu volledig afgestemd op de groeistrategie van het bedrijf; zowel organisch als via overnames de gewenste -gezonde- groei realiseren.

Topsegment in nichemarkt

We zijn zelf al vele jaren ‘klant’ bij Van Den Broek en dat is natuurlijk niet zonder reden”, zegt Rob Lemmens (CEO van Wilvo). “Ze begeven zich in een nichemarkt en zijn daarin echt het topsegment.”

“Bovendien bekleedt Van Den Broek een sterke positie in de medical technology markt”, vervolgt hij. “De combinatie van dit alles is voor ons de primaire reden om Van Den Broek over te nemen.”

“Het gaat ons niet alleen om kansen in de markt, maar juist ook om de next level precision waar we nu bij aansluiten. We kijken enorm uit naar de samenwerking met de nieuwe collega’s, klanten en partners van Van Den Broek.”

Gezonde (groei)ambitie

Wilvo en Van Den Broek werken al jaren samen en zijn -letterlijk- een goeie buur van elkaar in Bergeijk. De bedrijven vonden elkaar in het kenmerkende ‘Kempische bedrijfs-dna’ en gezonde (groei)ambitie.

Door de overname kan Van Den Broek onder de vlag van Wilvo Group de gewenste en noodzakelijke groei ook daadwerkelijk realiseren.

Daarnaast is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Een absolute must voor de huidige directie, die bestaat uit Johan Van Den Broek en Mieke Van Vonderen – Van Den Broek.

Sinds 24 maart zijn zij officieel geen directeur/eigenaren meer van Van Den Broek. Wel blijven beiden werkzaam bij Van Den Broek.

In de komende periode nemen beide bedrijven de tijd om tot de juiste samenstelling van het management(team) te komen.

Van Den Broek Precision & Tooling

Van Den Broek (foto) is gespecialiseerd in het bewerken van fijnmechanische precisie-onderdelen (stempels, matrijzen en special tooling), onderdelen uit materialen als Titaan, Inconel, Invar en Molybdeen en het bewerken van hardmetaal en geharde materialen (tot 70 Hrc).

Producten kunnen Grade 4, Grade 2 en Grade 1 worden gereinigd en verpakt en geleverd worden in zowel kleine series als enkelstuks. Toleranties van 5μm vormen de standaard.

Het bedrijf is ook actief op het gebied van productie en montage van complete tooling, het ontwerpen en vervaardigen van matrijzen en aanpassing en reparatie van bestaande matrijzen/stempels.

Wilvo Group

Wilvo, opgericht in 1970, is begonnen als specialist in het bewerken van dun plaatstaal en licht constructiewerk.

Nu is het bedrijf uitgegroeid tot toeleverancier voor een diversiteit aan metalen producten in grote en kleine series en meer, voor klanten in binnen- en buitenland (waaronder ASML, Canon, ProDrive Technologies en VanderLande). 

Het bedrijf vervaardigt eenvoudig en complex seriematig pons-, laser-, zet- of laswerk, evenals compleet geassembleerde producten. Wilvo kan volgens het door de klant gewenste logistieke model producten engineeren, produceren en leveren.

Het bedrijf heeft in 2019 een meerderheidsbelang overgedragen aan Borromin Capital Fund IV.

Van Den Broek is de derde overname van Wilvo, sinds 2019. Eerder werden mechanische toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC-verspanen) en Iteq (one-stop-shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series) overgenomen.

Borromin Capital

Borromin (2001) is een private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux.

Het investeert bij successie-vraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden.

Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds dat gesteund wordt door de European Fund for Strategic Investments (Efsi).

Efsi heeft ten doel om financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.

Lees ook:

Iteq naar Wilvo (20 december 2021)

Gasketing bij Iteq (4 februari 2021)

‘Van plaatrendement naar planning als basis’ (10 oktober 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven