Iteq naar Wilvo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Iteq naar Wilvo

Iteq Industries is gespecialiseerd in de productie en assemblage van plaatwerkproducten.

Iteq Group uit Nijkerk wordt overgenomen door Wilvo Holding uit Bergeijk. De overname van deze one-stop-shop voor metaalplaatcomponenten is voor Wilvo onderdeel van de strategie om zowel organisch als via overnames te groeien. Verkoper Iteq is bij de overname ondersteund door Marktlink Fusies en Overnames.

Iteq zocht een partner die ”voor de lange termijn een goed fundament kan vormen onder de verdere groei van Iteq”. Deze partner is nu gevonden in Wilvo.

De nieuwe huisvesting van Iteq in Nijkerk.

Iteq levert OEM-klanten ontwerp, engineering, productie en assemblage op het gebied van onderdelen, modules en behuizing, van prototypes tot aan grote series.

Het bedrijf bedient, met 70 medewerkers, klanten van verschillende industrieën, waaronder producenten van elektrische laadstations, agri-machines, geldautomaten en sanitair.

Wilvo

Wilvo, in 1970 opgericht door A. Willems en J. Vosters, is uitgegroeid tot toeleverancier voor de hightech industrie in binnen- en buitenland.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van metalen componenten en samenstellingen, middels geautomatiseerde productiesystemen, laswerkzaamheden en (cleanroom)montage. Wilvo is preferred supplier van grote OEM-ers als ASML en Canon.

Tweede overname

Het is de tweede overname van Wilvo, sinds private equity investeerder Borromin Capital in de lente van 2019 een meerderheidsbelang in het bedrijf verwierf.

Vorig jaar september nam Wilvo mechanisch toeleverancier GFM over en verrijkte zo het producten- en dienstenaanbod. Wilvo heeft een groot machinepark en twee ISO 14644 gecertificeerde cleanrooms, die tot de grootste van Nederland behoren.

‘Nieuwe marktsegmenten’

“Iteq is een bekende en succesvolle producent van plaatwerkdelen en complete samenstellingen”, zegt ceo Rob Lemmens van Wilvo. “Met een modern machinepark en professionele aanpak beleveren zij klanten in, voor Wilvo, nieuwe marktsegmenten.”

“Daarnaast kunnen we met Iteq Engineering bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten. Van de tekentafel tot geassembleerd product binnen één groep. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Iteq.”

Eigenaren zwaaien af

Het huidige management team van Iteq krijgt de eindverantwoordelijkheid over de Iteq Group, met Marc Nanninga als financial director, Martijn Engwerda als operations director en Menno Bos als commercial director

Eigenaren/directeuren Tim Kollen en Theo Tolboom zwaaien na meer dan 30 jaar af bij Iteq. Ze blijven voorlopig op afstand bij de onderneming betrokken.

‘Nieuwe mogelijkheden’

“Wilvo is een gerenommeerde naam in de markt en wij zijn verheugd met het feit dat wij onderdeel gaan uitmaken van de groep”, zegt Tolboom.

“Met het aansluiten bij deze groep creëert dit voor Iteq nieuwe mogelijkheden op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkt.” 

Met de nieuwe overname zal de totale Wilvo Groep uitkomen op zo’n 380 medewerkers.

“De overname van Iteq vormt weer een belangrijke aanvulling op Wilvo’s serviceaanbod en verbreedt de bedrijfsactiviteiten, zowel qua competentie als klantenbestand”, zegt Nick Money-Kyrle, managing partner bij Borromin.

‘Iteq verder ontwikkelen’

“De transactie van Iteq aan Wilvo laat zien dat ook in de metaalsector de overnamemarkt niet stil staat”, vertelt Jeffrey Scholtens van Marktlink Fusies & Overnames.

“Het is hierbij bijzonder dat het huidige management team, dankzij de impulsen van de overnamepartij, de kans krijgt Iteq verder te ontwikkelen. Zowel voor de huidige klanten als voor een grote groep nieuwe klanten betekent dit een uitbreiding van de diensten en de producten.”

Borromin Capital

Borromin (2001) is een onafhankelijke en succesvolle private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux. Borromin investeert bij successie vraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden.

Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds dat gesteund wordt door de European Fund for Strategic Investments (EFSI). EFSI heeft ten doel om financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.

Lees ook:

Gasketing bij Iteq (4 februari 2021)

Automatisch calculeren en offreren in de cloud (uit Metaal Magazine)

‘Van plaatrendement naar planning als basis’ (10 oktober 2019)

Wilvo investeert in stans-lasercombi (30 november 2017)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven