Gasketing bij Iteq • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gasketing bij Iteq

Iteq breidt de bestaande activiteiten uit met een voor het bedrijf nieuwe productietechniek. Het bedrijf uit Nijkerk start met het volautomatisch aanbrengen van afdichtingen van polyurethaan (PU). Dit FIPFG (formed in place foam gasket) wordt gedaan met een gasketing-machine.

Bij gasketing wordt een ruimte tussen twee samengebrachte oppervlakken opgevuld (in dit geval met PU) als afdichting. Iteq noemt het een goede aanvulling op de eigen assemblage-activiteiten, omdat het “trefzekerder, nauwkeuriger en mooier” is.

Met deze professionele bewerking via een opschuimende PU-pakking wordt de afdichting rechtstreeks en naadloos op het product aangebracht, waardoor de hechting optimaal is. Zo is er vrijwel geen kans op lekkage.

Afdichting op ‘fire enclosure’

De PU gasketing-machine bij Iteq, met een werkbereik van 2200*1200, zal als eerste worden ingezet om voor een klant afdichtingen aan te brengen op een deksel van een ‘fire enclosure’. Deze behuizing moet voldoen aan strenge normen zoals brandvertragendheid en waterdichtheid. Dit is met UL 50 E-certificeringen ondervangen.

Het systeem heeft een dynamische mengkop waarmee een tweecomponentenfoam op het product aangebracht kan worden. Met de geselecteerde componenten kan een hoge IP-waarde gerealiseerd worden, waardoor het gebruikte materiaal ook nog eens voldoet aan de UL 50 E normering.

Optimale bescherming

Een aangebrachte PU-pakking geeft een optimale bescherming tegen vocht, stof, trillingen en diverse chemische stoffen. De afdichtingen kunnen worden toegepast in schakelkasten, elektronica-behuizingen, rondom ventilatieroosters en als afsluiting voor Hepa-filters.

Door de CNC-gestuurde productietechniek heeft de FIPFG een hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid (<0,15 mm (ISO 9283)). Ook heeft het een inline voorbehandeling en primer, snelle uitharding en hoge kwaliteit door het hoge IP-beschermingsniveau (UL 50 E)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven