Valk toont lastechnologie op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Valk toont lastechnologie op Techni-Show

Lasrobotintegrator en leverancier van las-consumables Valk Welding, zal tijdens de Techni-Show een drietal technieken presenteren die de laskwaliteit verhogen en de efficiency van het gerobotiseerd lasproces vergaand verbeteren. Inzet van de Arc-Eye lasersensor, die de lasnaden tijdens het lasproces realtime volgen is daarbij één van de belangrijkste ontwikkelingen

De Arc-Eye lasersensor is een systeem waarbij de meting niet gestoord wordt door reflecties van laslicht. De meting kan daardoor in de nabijheid van de lastoorts worden gemonteerd. Omdat de Arc-Eye lasersensor direct communiceert met de besturing van Panasonic lasrobots en zelf het traject van de lasrobot bepaalt, is met inzet van deze lasersensor een nauwkeurige en kwalitatieve lasnaad mogelijk. Verder zal Valk Welding tijdens de Techni-Show de mogelijkheden een Panasonic lasrobot met het ‘Active Wire’-lasproces demonstreren (foto hierboven). Active Wire last dunwandig roestvast staal, verzinkt staal en normaal staal met een betere en diepere inbranding, zonder het risico van doorbranding.

 

Wire Wizard

Een derde techniek, waarmee de efficiency van de lasrobotproductie aanzienlijk wordt verbeterd, is de inzet van draadtransportsystemen, die zorgen voor een storingsvrije draadtoevoer naar de lasrobot. Valk Welding toont de belangrijkste componenten uit het Wire Wizard programma wire dispensing sytems. Nieuw daarin zijn de Wire Guide Modules, die met gelagerde rollen zorgen dat de lasdraad ook in korte bochten storingsvrij kan worden doorgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven