Tata Steel bouwt nieuwe fabriek voor SAB-profiel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tata Steel bouwt nieuwe fabriek voor SAB-profiel

Impressie nieuwe fabriek.

Tata Steel gaat in Geldermalsen voor dochteronderneming SAB-profiel een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen. Het nieuwbouwplan omvat twee nieuwe productielijnen, die de rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder zullen versterken.

De nieuwe fabriek vervangt de bestaande productielocatie in Nieuwegein. De werkzaamheden starten deze maand. De nieuwe fabriek wordt in 2019 in gebruik genomen.

Duurzaamheid

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als LED-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. SAB-sandwichpanelen van voorgelakt staal zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recyclebaar. Als coating is gekozen voor de nieuwe, revolutionaire 3-laags Colorcoat Prisma van Tata Steel Colors.

SAB-profiel

De duurzame en innovatieve dak- en gevelbekleding van SAB-profiel wordt veel toegepast in industriële gebouwen, in logistieke distributiecentra en in een grote diversiteit aan overige gebouwen. SAB-producten zijn onder meer toegepast in Ahoy, het Thialf Stadion, de Elfstedenhal, het AZ-stadion, het nieuwe distributiecentrum van Bol.com, Filminstituut Eye en in Wildlands in Emmen. SAB-profiel (200 medewerkers) is marktleider in Nederland en heeft vestigingen in IJsselstein, Nieuwegein en Niederaula (D).

Regionale werkgelegenheid

Met de keuze voor deze locatie kunnen de huidige medewerkers in dienst blijven. SAB-Profiel verwacht zelfs extra personeel te kunnen aantrekken. De nieuwe locatie in Geldermalsen biedt voldoende uitbreidingsmogelijkheden en heeft een goede aansluiting op de A15 en de A2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven