'Succes voor zomeredities TechniShow en ESEF Maakindustrie' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Succes voor zomeredities TechniShow en ESEF Maakindustrie’

(foto: Micheil Ton).

De zomeredities van TechniShow en ESEF Maakindustrie die dit jaar zijn gehouden, zijn succesvol verlopen, melden de organisatoren. Hoewel vooraf was aangegeven dat het wat andere beurzen zouden worden dan normaal, telde TechniShow toch nog 16.700 bezoekers en ESEF Maakindustrie 11.300 bezoekers.

Verder was het beslissingsniveau van de bezoekers bijzonder hoog, blijkt uit de gegevens. 46% gaf aan eind- of medebeslisser te zijn bij de aankopen door het bedrijf waar ze werken.

Ook internationaal

“Dat bleek ook uit reacties van exposanten die al in de eerste dagen daadwerkelijk verkopen hebben gedaan. Opvallend daarnaast was de internationale belangstelling voor beide vakbeurzen. De bezoekers kwamen behalve uit Nederland uit 48 andere landen wereldwijd.”

‘Make’ and ‘buy’ onder één dak

Vanwege corona heeft het ruim vier jaar geduurd voordat dit belangrijke platform voor de maakindustrie weer haar deuren opende. De kracht van de combinatie Technishow en ESEF Maakindustrie was dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak heeft gebracht. Ruim 200 exposanten op TechniShow en 160 exposanten op ESEF Maakindustrie lieten zien hoe de maakindustrie sinds 2018 verder is geïnnoveerd.

‘Fijn weerzien’

FPT-Vimag, eigenaar van TechniShow, kijkt met tevredenheid terug op de positieve sfeer. “TechniShow 2022 was een fijn weerzien van exposanten die de nieuwste maaktechnologie konden tonen aan geïnteresseerde bezoekers. Eindelijk!”, zei André Gaalman, voorzitter FPT-Vimag.

Groeiend belang maakindustrie

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 werden geopend door Peter Wennink (CEO ASML), Theo Henrar (voorzitter FME), André Gaalman (voorzitter FPT-Vimag) en Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs Utrecht).

Zij gingen toen in op het groeiend economisch belang van de maakindustrie. De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de afgelopen jaren een groei met dubbele cijfers. In economisch belang is de sector nu vergelijkbaar met de chemie en de food-industrie.

In 2024 weer in het voorjaar

TechniShow en ESEF Maakindustrie vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen, geven de organisatoren aan.

“Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten.”

De volgende edities zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2024, wederom in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.

Bekijk Dossier TechniShow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven