Sterke mobiele robots in één systeem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sterke mobiele robots in één systeem

Omron Corporation heeft een nieuwe mobiele robot geïntroduceerd: de LD-250. Met een laadvermogen van 250 kg is de LD-250 de sterkste en nieuwste aanwinst voor de LD-serie mobiele robots van het bedrijf.

Voor het eerst is besturing van meerdere mobiele robots met verschillende ladingen, via één systeem (Fleet Manager) mogelijk. Dat draagt volgens het bedrijf bij aan een flexibeler en geoptimaliseerd autonoom materiaaltransportsysteem.

De nieuwe robot helpt bedrijven bij wereldwijde uitdagingen. Zo kunnen ze de productiviteit verhogen en de winstgevendheid van een zeer gevarieerde productie. Dit om in te spelen op een afnemend personeelsbestand in geïndustrialiseerde landen en stijgende arbeidskosten in opkomende landen.

Bijna 2x zo groot

De LD-250 heeft een laadvermogen van 250 kg en een oppervlak dat bijna twee keer zo groot is als zijn voorgangers. Daarmee is deze geschikt voor bijvoorbeeld het transporteren van grote auto-onderdelen zoals versnellingsbakken en volumineus verpakkingsmateriaal. Dit zijn normaal gesproken items die mensen met karretjes verplaatsen.

Om het autonome materiaaltransportsysteem te optimaliseren, gebruiken klanten de Fleet Manager van Omron. Dit systeem kan een gevarieerde vloot van maximaal 100 mobiele robots van Omron met verschillende laadvermogens en mogelijkheden besturen.

‘Beste routes’

Het systeem regelt verkeersbeheer, accubeheer en navigatie van de robots. De mobiele robotserie LD kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken terwijl automatisch de beste routes voor het transporteren van materiaal worden berekend.

“Omron heeft veel geïnvesteerd om klanten te helpen bij het realiseren van flexibele productie met onze roboticatechnologieën”, zegt Motohiro Yamanishi, senior general manager van het Robotics Business Development Project binnen de tak bedrijfsautomatisering van Omron. “Dit sinds de overname van het Amerikaanse roboticabedrijf Adept Technology in 2015, als onderdeel van het ‘innovatieve-automatiseringsinitiatief’ van Omron.”

‘Meer keuze’

“De nieuwe LD-250 is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van dit initiatief. Klanten hebben met deze robot meer keuze bij het automatiseren van hun materiaaltransport; een gebied dat snel wordt uitgebreid met mobiele robots in industrieën over de hele wereld.”

Dankzij de uitbreiding van Omron’s mobiele robotserie met de LD-250, hoeven klanten in een breed scala aan industrieën, waaronder de auto-, elektronica-, voedingsmiddelen- en grondstoffenindustrie, geen vaste materiaaltransportapparatuur meer te installeren.

Flexibel systeem

In plaats daarvan is een systeem te realiseren dat flexibel kan inspelen op veranderende marktbehoeften. Daarmee worden werknemers bevrijd van eenvoudig, saai en vermoeiend materiaaltransport en kunnen zij zich concentreren op creatievere taken, aldus het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven