SSAB ziet af van Tata Steel Nederland • Metaal Magazine
Nieuws

SSAB ziet af van Tata Steel Nederland

Tata Steel IJmuiden (archieffoto).
Tata Steel IJmuiden (archieffoto).

SSAB neemt het Nederlandse deel van Tata Steel niet over. Het Zweedse staalconcern geeft aan om af te zien van de overname omdat de te behalen voordelen niet opwegen tegen de kosten en investeringen die nodig zouden zijn.

“We hebben Tata Steel IJmuiden zorgvuldig geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat een overname om technische redenen lastig zou zijn”, zegt SSAB-topman Martin Lindqvist.

Volgens hem zijn de Nederlandse activiteiten ook niet goed in te passen in de duurzaamheidsstrategie van het Zweedse concern.

Nu de overname niet doorgaat, zorgt dit voor nieuwe onzekerheid voor de Nederlandse vestiging van Tata Steel.

Teleurstelling

Het kabinet was eerder blij met een mogelijke overname juist vanwege de groene ambities van het Zweedse concern. Nu overheerst dan ook teleurstelling, zeker nu milieuaspecten de voornaamste reden lijken te zijn dat de overname afketst.

Tata Steel Nederland gaat er nog wel van uit dat per 1 april kan worden losgekomen van moederbedrijf Tata Steel en dus van het verlieslijdende Britse deel van het Indiase moederconcern.

Een eerdere poging tot een fusie met het Duitse ThyssenKrupp stuitte op te veel weerstand van de Europese Commissie. Mogelijk is Tata Steel Nederland nu een overnamekandidaat voor Russische of Chinese partijen.

Lees ook:

Tata Steel IJmuiden naar SSAB? (14 november 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven