Nieuws

RWT breedband ontbramer voor Giraf

Jeroen Carmiggelt (Carmitech)(links) met Rinus van Krimpen (Giraf Metaalbewerking) voor de nieuwe RWT breedband ontbraammachine (foto's: Carmitech).

Giraf Metaalbewerking heeft tijdens de TechniShow een RWT breedband ontbraammachine van Carmitech aangeschaft. Met een dergelijke ontbraammachine kunnen gesneden plaatuitslagen zonder scherpe kanten en bramen verder het verwerkingsproces in. Volgens het metaalbewerkingsbedrijf uit Raamsdonksveer waren de degelijke kwaliteit tegen een gunstige prijs doorslaggevende argumenten om te kiezen voor deze machine. 

“We verwerken vooral rvs en aluminium en willen met name bij het afkanten geen last hebben van scherpe randen”, vertelt Guido Mols, eigenaar Giraf Metaalbewerking. “Vooral bij de fiberlaser zijn de snijkanten nog scherper dan bij de CO2-laser. We gingen daarom op zoek naar een breedband ontbraammachine om eventuele spatten, pitten en bramen af te schuren en een borstel om kanten af te ronden."

2 schuurbanden, 2 borstelunits

Het bedrijf besteedt ook regelmatig plaatdelen uit om te laten polijsten of finishen met een slijprichting. “Op advies van Jeroen Carmiggelt van Carmitech hebben we daarom gekozen voor een machine met 2 schuurbanden en 2 borstelunits”, aldus Mols. "De borstelunits gebruiken we voor afronding van de producten.

De RWT machine valt volgens Carmiggelt op door zijn degelijkheid, functionaliteit en de eenvoudige bediening. “De krachtige gestuurde 15 kW motoren van de bandschuurunits zorgen voor een effectief en gecontroleerd schuurproces. De beide borstelunits zijn voorzien van een 7,5 kW motor. Met de ø 150mm oscillerende borstels wordt een gecontroleerde afronding op het materiaal aangebracht.”

Maximaal 4 stations

De machine is met maximaal 4 stations in te richten. “Dan kunnen meerdere processen worden gevolgd en is het instellen van de machine eenvoudig te regelen. Bijvoorbeeld verschillende diktes, waarvoor de machine standaard is uitgerust met een diktemeetsysteem of het in- en uitschakelen van de separate stations. Met 2 stations lukt dat ook, maar dan kost het meer tijd”, vertelt Carmiggelt

RWT Steelline 1300.

De bewerkingsstations zijn regelbaar in druk en snelheid. “Door te kunnen finetunen, heeft de gebruiker meer controle op het proces, dus minder slijtage van slijt-/slijpmaterialen zoals borstels en schuurbanden", zegt Carmiggelt. "Lage gebruikskosten, hoge productiviteit en betrouwbaarheid in het dagelijkse gebruik, dat is waar het om draait in dit bewerkingsproces.”

'Direct tijds- en kostenbesparing'

Bedrijfsleider Rinus van Krimpen die voor Giraf Metaalbewerking het aankooptraject verzorgde, ziet na de eerste week dat de machine in gebruik is, al direct de voordelen in het productieproces: “We kunnen de plaatuitslagen in één doorgang ontbramen en slijpen en kunnen finishbewerkingen nu in eigen huis uitvoeren. Dat levert zowel een tijds- als kostenbesparing op en producten zien er gelijk beter uit. Voorheen was dat handwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven