Rubix neemt EFC Filtration over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rubix neemt EFC Filtration over

Rubix Benelux heeft EFC Filtration overgenomen. Daarmee breidt het bedrijf zijn filtratieactiviteiten en flow-portfolio uit. EFC Filtration zal het nieuwe Compentence Center voor filtratie worden binnen Rubix Benelux.

EFC Filtration in Alkmaar is distributeur van filtratie-oplossingen. Na ruim 20 jaar heeft Leo den Brok, eigenaar en oprichter van EFC Filtration, besloten de aandelen over te dragen aan Rubix Benelux, om het bedrijf naar een nieuwe fase te begeleiden. Alle medewerkers blijven na de overname in dienst. Ook de locatie in Alkmaar blijft gehandhaafd.

‘Kennis/kunde verspreiden’

Met deze overname heeft Leo den Brok de continuïteit van EFC Filtration geborgd en worden nieuwe kansen gerealiseerd. “Door onderdeel uit te maken van het Rubix netwerk kan EFC Filtration haar kennis en kunde van filtratie verder verspreiden.”

“Daarnaast biedt het toegang tot een professionele ondersteuning op het gebied van HR, Finance en IT waarbij ik zelf de komende jaren meer tijd krijg om mij te richten op de juiste productoplossingen voor onze gezamenlijke eindklanten.”

‘Biedt veel kansen’

Paul van der Rest is, als CEO van Rubix Benelux, ervan overtuigd dat de samenvoeging van beide bedrijven veel kansen gaat bieden. “Leo heeft de afgelopen jaren met zijn team een indrukwekkend klantenportfolio opgebouwd en met de kennis en het productportfolio van EFC Filtration creëren wij met deze overname een sterk Competence Center in Filtratie voor onze klanten.”

‘Aanvullend’

EFC Filtration wil totaalleverancier zijn met een merkonafhankelijk kwalitatief hoogstaand aanbod, om de klant te ontzorgen en zijn kosten te verlagen. Dit sluit, volgens Van der Rest, naadloos aan bij de visie van Rubix. “Beide bedrijven vullen elkaar aan qua competenties en marktkennis en zodoende verwachten wij dat EFC Filtration en Rubix elkaar verdere groeikansen gaan bieden.”

EFC Filtration

EFC Filtration is specialist op gebied van lucht- gas- en vloeistoffiltratie en milieutechniek voor industriële eindgebruikers. Met een team van circa 15 medewerkers adviseert, levert, installeert en onderhoudt EFC een breed assortiment industriële filtratieproducten: van eenvoudige filterelementen tot complete filterinstallaties.

EFC Filtration levert haar producten vanuit een modern eigen bedrijfspand in Alkmaar met een grote beschikbaarheid aan producten, een eigen engineeringsafdeling en een 24/7 onderhoudsdienst.

Rubix Group

Rubix is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -services. Rubix is ontstaan uit de fusie van IPH en Brammer in 2017, na overname van Brammer door Advent International.

Vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen, helpen 8.000 werknemers een breed assortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 220.000 klanten.

Het bedrijf heeft een gezamenlijke omzet van 2,4 miljard euro (in 2018). Het meldt Europees nummer één distributeur te zijn van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, pneumatiek, verspaning, gereedschappen en veiligheidsartikelen.

Lees ook:

Noten overgenomen door Rubix (22 augustus 2018)

IPH-Brammer wordt Rubix (28 juni 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven