PVDF volgens Teesing alternatief voor roestvast staal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

PVDF volgens Teesing alternatief voor roestvast staal

Componenten van PVDF (Polyvinylideenfluoride) (foto: Teesing)

Roestvast staal is vaak een logische keuze in industrieën waar chemische resistentie en geautomatiseerde processen een kritisch onderdeel van het proces zijn. Het ziet er glanzend en aantrekkelijk uit en het is betrouwbaar. Echter, voor een groot aantal toepassingen bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, petrochemie, halfgeleider- en medische industrie biedt de technische kunststof PVDF volgens Teesing dezelfde of betere prestaties.

Een andere belangrijke overweging is de temperatuur. Wat is de temperatuur van het medium? Niet iedereen beseft volgens Teesing dat PVDF temperaturen van -40 °C tot 100 °C tot 10 bar druk met een drievoudige zekerheid kan weerstaan. Veel toepassingen vallen binnen deze criteria. Ook heeft PVDF heeft een hoge weerstand tegen chemicaliën, vergelijkbaar of zelfs beter dan roestvast staal (316 TI (1.4571) of 316 (1.4401) of 316 L (1.4404)).

PVDF kan volgens Teesing ”aanzienlijke besparingen opleveren”. Het kan worden gevormd en vervaardigd in diverse afmetingen, vormen en afmetingen.  PVDF biedt ook goede prestaties in ‘ultrapuur water’-toepassingen (UPW), de kunsstof is immers chemisch inert, dus immuun voor corrosie.

Lees hier meer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven