Productiviteit vlakslijpen naar 200% • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Productiviteit vlakslijpen naar 200%

Bij het vlakslijpen en frezen met een hoge nauwkeurigheid, kan de productiviteit in de toekomst aanzienlijk toenemen. In vergelijking met de conventionele parallelpooltechniek bereiken de Magnos kwadraatpool-slijpplaten van Schunk Intec een productiviteitsstijging van 200%.

Dit grote effect wordt mogelijk door het gebruik van bewegende poolverlengingen, die een homogene, vervormingsvrije spanning garanderen. Hiermee laten zich vlakke werkstukken met betrekking tot vlakheid en evenwijdigheid zeer nauwkeurig slijpen. Meervoudige slijpbewerkingen, herhaaldelijk omspannen en het tijdrovende onderleggen is met de Schunk Magnos kwadraatpooltechniek niet meer nodig.

 

Magnos kwadraadpool slijpplaten Schunk

Bij het slijpen van een werkblad gemaakt van gehard gereedschapsstaal 1.2842 (58 +4 HRC) met afmetingen 600 mm x 355 mm x 44 mm, zal de bewerkingstijd voor plan- en parallelslijpen 66% verminderen. Hierdoor zijn de hogere investeringskosten voor de kwadraatpooltechniek binnen korte tijd terug te verdienen (foto: Schunk)

 

Om de hechting van de magneetspanplaten evenwichtig en afzonderlijk aan het respectieve werkstuk aan te passen zijn deze standaard uitgevoerd met een drukkracht regeling. Door het raster van 32 x 32 mm kunnen ook kleine of smalle stukken vervormingsvrij gespannen worden. Desgewenst kunnen de kwadraatpoolplaten als aanvullende spanoplossing op al bestaande parallelpoolplaten gespannen worden.

 

De monoblockconstructie zorgt voor een hoge stabiliteit en stijfheid, waardoor  trillingen worden geminimaliseerd en oppervlaktekwaliteit wordt verbeterd. Voor het binnen enkele seconden uitlijnen van het werkstuk kunnen via de in de zijkant aangebrachte schroefgaten extra aanslagen gemonteerd worden. De kwadraatpool-slijpplaten van Schunk zijn beschikbaar in twaalf standaardmaten. Bovendien zijn afzonderlijke maten mogelijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven