Plasmasysteem met geïntegreerde cartridge • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Plasmasysteem met geïntegreerde cartridge

Hypertherm kondigt drie nieuwe luchtplasmasystemen aan onder de verzamelnaam Powermax Sync. Het plasmasysteem, een volgende generatie van de Powermax65/85/105-systemen, heeft ingebouwde intelligentie en een cartridgeslijtdeel dat als één deel is geïntegreerd.

Powermax Sync met SmartSync-toorts vervangt de traditionele vijfdelige verzameling van slijtdelen door één kleurgecodeerde cartridge

De technologie, die is geïntegreerd in elke cartridge, stelt automatisch de juiste stroomsterkte, luchtdruk en bedieningsmodus in, legt de fabrikant van industriële snijsystemen en – software uit.

Ook laat het systeem de operator weten wanneer een nieuwe cartridge nodig is. Daarnaast kan de operator met de bedieningsknoppen op de SmartSync-toorts de stroomsterkte aanpassen en de cartridge vervangen zonder naar de stroombron terug te hoeven gaan.

Omdat de cartridge als één enkel onderdeel wordt geproduceerd, is alles daarbinnen op elkaar afgestemd en geoptimaliseerd. Daardoor gaat de Hypertherm-cartridge voor Powermax-systemen twee keer zo lang mee en levert deze nettere sneden dan met traditionele slijtdelen, aldus Hypertherm.

Ook data tracken

De cartridge kan zelfs data tracken, zoals starts en arc-on tijden. Zo kunnen trends worden vastgesteld om het gebruik efficiënter te maken.

De Powermax Sync-serie combineert gebruiksgemak, lagere operationele kosten en een betere prestatie dan enig ander plasmasysteem dat hem voor ging”, vat  Erik Brine, general manager van het Powermax-team van Hypertherm, samen.

De vereenvoudigde bediening helpt gebruikers om foutief gebruik, uitrvaltijd, afval en trainingstijd weg te nemen, geeft hij aan. Daarnaast biedt het volgens hem de betrouwbaarheid waar de Powermax-systemen om bekendstaan.

Adapter voor oudere systemen

Voor bezitters van oudere plasmasystemen hebben de technici van Hypertherm een adapter ontwikkeld voor Duramax en de Duramax Locktoortsen.

Hiermee kunnen klanten die in het bezit zijn van de Powermax45 XP en de Powermax65/85/105 ook profiteren van enkele van de voordelen van het platform voor het cartridgeslijtdeel, zoals snellere omwisseling, eenvoudiger bestellen en volgen van voorraad, een langere levensduur en een betere snijkwaliteit.

Vanaf januari in Europa

De Powermax Sync-serie is onthuld bij de 2021 FabTech Show in Chicago. Hypertherm zal vanaf 18 oktober beginnen met het verzenden van systemen naar partners in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, maar ook Zuid- en Midden-Amerika. De wereldwijde verzending start op 17 januari.

Meer informatie

Kijk op www.hypertherm.com voor meer informatie over Powermax Sync en om het moment van de onthulling te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven