Nu ook dubbelzijdig afbreken bij 247TailorSteel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nu ook dubbelzijdig afbreken bij 247TailorSteel

Klanten van 247TailorSteel kunnen bij het laten bewerken van materialen na het lasersnijden sinds kort kiezen voor enkelzijdig of dubbelzijdig afbreken. De Sophia-software heeft recentelijk een update gehad waardoor deze keuze mogelijk is. De nabewerking kan op bijna alle plaatmaterialen worden toegepast, uitgezonderd traanplaat en messing.

Silken (wat in Sophia ook wel kantafronding wordt genoemd), is al enige jaren een extra optie in Sophia die kan worden geselecteerd bij een bestelling.

Bij kanten breken wordt een onderdeel ontdaan van overtollig braam aan de snijzijden dat is ontstaan tijdens het lasersnijden. Bij deze bewerking gaat er een borstel over het plaatoppervlak, waardoor braamranden worden afgebroken. Dat voorkomt scherpe delen aan het product.

Beide kanten meegenomen

Standaard werd aan één kant van de plaat de kanten gebroken om braam en scherpe randen te verwijderen. 247TailorSteel wordt de service nu uitgebreid met de optie dubbelzijdig kanten breken.

Waar bij enkelzijdig kanten breken alleen de onderzijde wordt bewerkt, worden bij dubbelzijdig kanten breken beide kanten meegenomen door de afwerkingsmachines.

Al deze diensten zullen onder de gezamenlijke noemer ‘randafwerking’ terug te vinden zijn op de website en andere kanalen van het bedrijf.

Op elke productielocatie zijn nu minimaal twee randafwerkingsmachines te vinden, zodat het product direct na het lasersnijden afgewerkt kan worden. 247TailorSteel beschikt over twaalf machines van de merken Lissmac, Timesavers en Q-Fin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven