Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe producten in catalogus

Hoffmann Group heeft de nieuwe producten catalogus 2022/2023 gepresenteerd. Dit vormt een aanvulling op de vorig jaar verschenen catalogusnummer 52. Er is een nog ruimere keuze aan kwaliteitsgereedschappen, bedrijfsinrichtingen en persoonlijke beschermingsmiddelen uit één hand, voor professioneel gebruik in de werkplaats en de productie. Alle artikelen kunnen in de eShop worden besteld, inclusief producten van de merken Haimer en Simtek. In totaal zijn er ongeveer 120.000 artikelen op voorraad.

Vorig jaar heeft Hoffmann Group de looptijd van haar productcatalogus, de ‘oranje bijbel’, verlengd tot twee jaar, waardoor het papierverbruik ongeveer 1000 ton per jaar lager is. De vierdelige catalogus wordt nu om de twee jaar gedrukt en is inmiddels aangevuld met een nieuwe producten catalogus.

Haimer en Simtek

Zo is er de Haimer Safe-Lock uittrekbeveiliging die ervoor zorgt dat schachtgereedschap stevig in de spanhouder zit. Zelfs bij het bewerken van moeilijk te bewerken materialen worden ze niet door de axiale krachten naar buiten getrokken omdat de schacht in de gereedschapshouder aan de aandrijver geschroefd zit.

Bijpassende volhardmetalen frezen Haimer Mill en ook Microset voorinstelapparatuur zijn nu via Hoffmann Group te koop. Daarnaast is Hoffmann Group van plan om in de toekomst ook een selectie van Garant-frezen met Haimer Safe-Lock schachten in haar assortiment op te nemen.

Een andere nieuwe toevoeging aan het assortiment is het Haimer Duo-Lock wisselkop freessysteem met dubbele conus en steunvlak. Hierdoor wordt een aanzienlijk hoger verspaningsrendement bereikt in vergelijking met de gebruikelijke modulaire systemen.

In de nieuwe producten catalogus 2022/2023 staat ook het grote assortiment micro-draaigereedschappen en houders van Simtek, voor een breed scala aan toepassingen. De AX-lijn is in het bijzonder met 283 nieuwe artikelen vertegenwoordigd in de catalogus van Hoffmann Group.

Garant Master

Bovendien heeft Hoffmann Group de gereedschappenfamilie Garant Master (voor hoogwaardige verspaning) uitgebreid, het assortiment gecompleteerd en ook het productassortiment Hand- & meetgereedschap uitgebreid.

Zo kunnen schuifmaten en hoogtemeters van het merk Tesa nu draadloos meetgegevens versturen naar de Hoffmann Group Connected Tools (HCT) smartphone app via het Tesa TLC-signaal.

De sectie Persoonlijke beschermingsmiddelen biedt een nog grotere selectie, waaronder talrijke nieuwe Garant beschermende handschoenen. Daarnaast zijn duurzame producten uit de Uvex Protecting Planet-reeks opgenomen.

Op het gebied van bedrijfsinrichting zijn er ook nieuwe toevoegingen, waaronder een nieuwe ESD-werkplaatswagen uit de Garant GridLine meubelserie. Deze is speciaal aangepast aan de eisen van ESD-omgevingen en voldoet aan alle eisen volgens DIN EN 61340-5-1.

55.000 gereedschappen

Het assortiment omvat meer dan 55.000 gecertificeerde gereedschappen van het systeemmerk Garant, meer dan 17.000 gereedschappen van het kwaliteitsmerk Holex en artikelen van meer dan 500 andere vooraanstaande merken.

Van de klanten beschouwt 95% Hoffmann Group als voorkeursleverancier, geeft het bedrijf aan. In de catalogus vinden klanten eenvoudig uit één hand en in 18 talen wat ze zoeken op het gebied van verspanen, frezen, boren, draaien, spannen, meten, slijpen, handgereedschap, bedrijfsinrichting en arbeidsveiligheid.

De nieuwe producten catalogus is 1 augustus uitgekomen en is twaalf maanden geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven