Nieuwe pand Mikrocentrum geopend • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe pand Mikrocentrum geopend

Drukte in het auditorium.

Mikrocentrum heeft het nieuwe pand in Veldhoven officieel geopend. Tegelijkertijd werd het 50-jarig bestaan gevierd. De 500 gasten werden op 1 februari uitgebreid rondgeleid langs alle nieuwe faciliteiten en maakten kennis met het nieuwe Mikrocentrum.

Burgemeester Marcel Delhez van Veldhoven heette in het auditorium Mikrocentrum officieel welkom in zijn gemeente. Herman Molenaar, managing director van Vanderlande, deelde zijn ervaringen over de impact van een goede huisvesting op de bedrijfscultuur en dienstverlening.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum overhandigde directeur Geert Hellings het eerste officiële exemplaar van het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte historieboek aan de oprichter van Mikrocentrum, Louis Kauling. Daarna verklaarde Kauling met een druk op de knop het nieuwe pand officieel voor geopend.

Louis Kauling opende met een druk op de knop het pand officieel ( Foto’s: Fluvius).

Onder één dak

In het voormalige pand van ASML zijn alle activiteiten van Mikrocentrum samengevoegd, inclusief die van de Kruisstraat, de dependance op de High Tech Campus Eindhoven (beëindigd in het voorjaar van 2018) en de practica die sinds medio 2016 tijdelijk waren ondergebracht in ’t Techniekhuys.

De nieuwe huisvesting beslaat in totaal 4400 m2, verdeeld over 3 etages. Naast kantoren beslaat het pand 10 leslokalen/vergaderruimtes, drie practicumruimtes, een demoruimte met een 3D-meettafel, een boardroom, een atrium/ontvangstruimte met vitrines van het High Tech Platform en een expositieruimte, inclusief auditorium.

Ruimtes te huur

In het nieuwe pand zijn de activiteiten van Mikrocentrum gehuisvest. Er zijn ook aparte ruimtes te huur voor  bijeenkomsten, cursussen en evenementen van andere organisaties. Mikrocentrum wil op deze manier een actieve ontmoetingsplek voor de industrie worden.

Het nieuwe pand straalt techniek uit. Dat geldt voor het hele gebouw, maar in het bijzonder ook voor de vitrines en spuitgietmachines op de begane grond en voor de diverse practicumruimtes op de eerste etage.

Rondleiding

Het atrium.

De pijlers Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen stonden in het gehele programma centraal. Tijdens de rondleiding konden de aanwezigen kennismaken met de nieuwe lesruimtes en de practicumruimtes voor onder andere spuitgieten, elektrotechniek & industriële automatisering en meettechniek. Ze kregen alvast een voorproefje van de cursussen tijdens diverse demonstraties die werden verzorgd door docenten.

In de expo- en auditoriumruimte was een overzicht te zien van de vakbeurzen die Mikrocentrum organiseert. Partnerorganisaties zoals de BvM (Bond voor Materialenkennis) en de NVVGT (Nederlandse Vereniging voor Gieterij Technici) en het samenwerkingsproject Green Vinyl Records werden daar eveneens gepresenteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven