Nieuwe Hoffmann catalogus: voortaan elke 2 jaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Hoffmann catalogus: voortaan elke 2 jaar

De nieuwe catalogus van de Hoffmann Group is uit. De ‘oranje bijbel’, zoals die door gebruikers vaak genoemd wordt, zal voortaan niet meer jaarlijks maar elke 2 jaar opnieuw verschijnen. Deze duurzaamheidsmaatregel bespaart papier en transportkosten. In de nieuwe catalogus 2021/2022 is het assortiment opnieuw uitgebreid. Er staan meer dan 86.000 artikelen in.

“We hebben onze klanten gevraagd of ze zich een langere gebruiksduur van de catalogus kunnen voorstellen, zodat we onze ecologische voetafdruk kunnen verbeteren”, vertelt Henry Blom, algemeen directeur bij de Hoffmann Group in Nederland/België. “Het voorstel werd door een duidelijke meerderheid gesteund.”

Jaarlijks 1000 ton minder papier

Die verlengde levensduur vermindert het papierverbruik jaarlijks met ongeveer 1000 ton. Ook wordt zo CO2-emissie voorkomen die samenhangt met het transport.

“We zijn erg blij dat onze klanten ons duurzaamheidsinitiatief ondersteunen”, aldus Blom. “De vrijgekomen middelen zullen worden ingezet om onze digitale kanalen te ontwikkelen om onze klanten een nog betere service te kunnen bieden.” 

Catalogus 2021/2022

De catalogus 2021/2022 van de Hoffmann Group bevat artikelen van 500 merken van toonaangevende leveranciers en artikelen van de eigen merken Garant en Holex.

De catalogus bestaat uit 4 secties: verspaning en spantechniek, hand- en meetgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en bedrijfsinrichting. De catalogus is beschikbaar in 18 talen.

Verspaning en spantechniek

De meeste nieuwe producten (39%) komen uit de sectie ‘verspaning en spantechniek’. De productfamilie Garant Master, waarin gereedschappen voor hoogwaardig verspanen zijn samengevoegd, is nu uitgebreid met de eerste VHM-boor voor micro-precisieverspaning. “De nieuwe Garant Master Steel Micro is ontwikkeld voor de hoogste precisie en stabiliteit bij de best mogelijke prestaties en valt op door een centrale, krachtige koeling”, stelt het bedrijf.

Hand- en meetgereedschappen

Ook het assortiment ‘hand- en meetgereedschappen’ is opnieuw uitgebreid. “Een bijzondere highlight zijn de Bluetooth-compatibele gereedschappen uit de productfamilie Hoffmann Group Connected Tools (HCT). Deze verzenden draadloos meetgegevens naar een pc of naar de HCT-smartphone-app verzenden.” 

Tot de groeiende HCT-familie behoren de digitale Garant-schuifmaat HCT, diepteschuifmaat HCT en de elektronische Garant moment-/draaihoeksleutel HCT. “Verschillende fabrikanten hebben reeds belangstelling getoond voor de integratie van hun producten in de HCT-app”, aldus het bedrijf.

PBM

Ook het aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen in de catalogus is aanzienlijk gegroeid. Van alle nieuwe producten zijn ongeveer een derde in de PBM-sectie te vinden.

Bedrijfsinrichting

“Bij de bedrijfsinrichting zijn ongeveer 500 nieuwe posities in de catalogus opgenomen en ook hier zijn er aantrekkelijke nieuwkomers”, aldus de Hoffmann Group.

eShop

Alle artikelen zijn verkrijgbaar in de eShop. In totaal zijn ongeveer 110.000 artikelen uit voorraad leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven