Nieuwe directeur NRK • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe directeur NRK

Harold de Graaf wordt per 1 september algemeen directeur van de NRK, de branchevereniging van rubber- en kunststofbedrijven in Nederland. Als boegbeeld van deze industrie gaat hij actief bijdragen aan de zichtbaarheid en positionering van de sector in de maatschappij en de meer dan 400 bedrijven NRK-leden. De Graaf is nu nog directeur bij de branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers Horus.

Over zijn nieuwe uitdaging zegt De Graaf: “Ik vind het eervol om als algemeen directeur van de NRK vanaf 1 september de bedrijfseconomische en maatschappelijke belangen van de leden in deze innovatieve sector te mogen behartigen.”

“Als rubber- en kunststofindustrie zichtbaar en actief bijdragen aan de ‘Green Deal’ is de maatschappelijke opdracht en daar zal ik als gezicht van de sector en met oog voor ondernemerschap met passie vorm en inhoud aan geven.”

Maatschappelijke taak

De NRK wil proactief en positief bijdragen aan de maatschappelijke discussie over ontwikkeling, inzet en verwerking van rubber en kunststof. De uitdaging van De Graaf sluit daar op aan.

Door aanspreekbaar en toegankelijk te zijn kunnen de overheid en andere stakeholders de NRK eenvoudiger betrekken in relevante discussies en maatschappelijke trajecten. Voor de vereniging is daarbij altijd het uitgangspunt dat de prioriteit van rendement en continuïteit centraal staat.

Duurzaam uitgangspunt

Alleen vanuit die basis kan de NRK investeren in duurzame innovatie die de circulaire economie stimuleert. ‘Rethink’ met REcycle, REduce, REuse, REdesign, REnew vormt daarvoor het duurzame uitgangspunt.

De NRK behartigt de belangen van de rubber- en kunststofindustrie (omzet 13,5 miljard euro, 75% mkb-bedrijven, werk biedend aan 50.000 mensen).

De bedrijven leveren modules en (eind)producten aan industrie, handel, bouwnijverheid, infra en verpakkende industrieën. MVO is de basis voor beleid en activiteiten.

Lees ook:

België partnerland op Kunststoffenbeurs (14 april 2021)

Kansen met kunststof (6 september 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven