Ga naar hoofdinhoud

België partnerland op Kunststoffenbeurs

De Kunststoffenbeurs in 2019 (foto: Mikrocentrum).

België wordt komend najaar partnerland op de Kunststoffenbeurs. Verder zijn de voorbereidingen voor de beurs al in volle gang, geeft organisator Mikrocentrum aan. Een van de themapleinen wordt de Rethink Expo. Ook zijn de eerste 4 sprekers en onderwerpen van het congresprogramma bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat de Kunststoffenbeurs een partnerland toevoegt. Onze zuiderburen staan centraal omdat Belgische kunststof- en rubberbedrijven een belangrijke rol spelen binnen de industrie.

Zo worden er veel mooie ontwikkelingen en innovaties gerealiseerd, stelt Timo van Leent, manager Kunststoffenbeurs. “Bovendien zijn de Belgische exposanten en bezoekers al jaren goed vertegenwoordigd op de beurs en werken we nauw samen met Belgische kenniscentra.”

“Reden te meer om deze ontwikkelingen en innovaties in de schijnwerpers te zetten. Op deze manier wordt het Belgische kennis- en bedrijvennetwerk meer prominent aan de Kunststoffenbeurs verbonden.”

‘Al ruim 70% gereserveerd’

Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn de vooruitzichten voor de 2021 editie in september positief, stelt Van Leent.

“We merken vanuit het contact met onze relaties en de markt dat de behoefte om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten sterk is.”

Dat is volgens hem ook terug te zien aan het aantal reeds ingeschreven exposanten. “Van de 250 stands op de beursvloer is inmiddels al ruim 70% gereserveerd.”

“Dit is voor ons het teken dat we volop aan de slag kunnen met de voorbereidingen om er in september een succesvolle, en uiteraard veilige, editie van te maken.

Ontwikkelingen en innovaties

De komende editie zet de technisch waardevolle kant van de kunststof- en rubberindustrie centraal. Actuele thema’s zijn onder meer: nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, duurzaamheid, recycling, biobased technologieën, reshoring en smart industry.

Deze thema’s komen niet alleen terug in het congresprogramma en bij de exposanten, maar worden ook getoond op het machineplein en diverse andere themapleinen. Zo is er onder andere een Education Area, Rethink Expo, Belgisch Kennispaviljoen en een Wall of Fame.

Rethink Expo

Een van de speciale themapleinen tijdens de Kunststoffenbeurs is de Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope.

Het Rethink initiatief werd tijdens voorgaande edities al uitvoerig belicht en toont ook deze editie kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de kunststof- en rubberindustrie.

Op de Rethink Expo ontdekken geïntreresseerden hoe de branche op een innovatieve manier continu werkt aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van haar activiteiten en producten.

Eerste sprekers bekend

Zo’n half jaar voor de Kunststoffenbeurs maakt de organisatie de eerste 4 sprekers bekend van het congresprogramma en de onderwerpen die zij belichten.

Peter Albers van ASML spreekt over ‘Kleiner, schoner en nauwkeuriger’. Johan Paules van Deceuninck vertelt over ‘Gebruik van Post-Consumer-PVC in onze nieuwe systemen’

Frederik Desplentere van de KU Leuven belicht het thema ‘Processtabiliteit met recyclaat’ en Marc van Heck van Niko spreekt over ‘Quick Response Manufacturing in een spuitgietproces.’

Met Materials+Eurofinish+Surface

De Kunststoffenbeurs wordt tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface georganiseerd. Dit is het kennis- en netwerkevent in de Benelux voor de waardeketen rondom materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek. Bezoekers en exposanten kunnen beide evenementen gratis bezoeken.

Bezoekers, exposanten en andere geïnteresseerden van beide evenementen kunnen tevens deelnemen aan de internationale Meet & Match. Deze wordt net als voorgaande edities georganiseerd door Enterprise Europe Network in samenwerking met Mikrocentrum en RVO.nl.

Doel van het Meet & Match event is het vinden van relevante contacten en het uitbreiden van het netwerk te faciliteren.

Hoge eisen voor veilige beurs

Er wordt alles aan gedaan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vertelt Van Leent. Dus worden hoge eisen gesteld als het gaat om de veiligheid van de gasten, relaties en medewerkers

Verder zijn er extra elementen aan de beurs toegevoegd. “Zo worden er bijvoorbeeld naast verregaande coronamaatregelen, ook verschillende VIP-ruimtes op en rondom de beursvloer gerealiseerd waar exposanten coronaproof met bezoekers in gesprek kunnen.”

Er worden 250 exposanten op de beursvloer verwacht. Ook zijn er 3 zalen met sprekers.

De 22e editie van de Kunststoffenbeurs vindt plaats op 15 en 16 september 2021 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven