Kansen met kunststof • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kansen met kunststof

Kunststof opent nieuwe businessmogelijkheden voor metaalbedrijven. Denk aan 3D-printen, waarbij steeds meer soorten kunststof kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld bij het maken van spuitgietmatrijzen, prototypes en als methode voor serieproductie. De Kunststoffenbeurs in Veldhoven biedt een overzicht.

De vraag naar kunststofproducten stijgt onverminderd. Zo wordt er in 70% van alle nieuwe uitvindingen kunststof verwerkt. Het groeipotentieel is veelbelovend, maar zorgt ook voor vraagstukken als: Moet gekozen worden voor nieuw of hergebruik? Hoe kunnen slimme materialen optimaal ingezet worden? Welke businesskansen biedt circulair ondernemen en hoe zijn de productieprocessen efficiënter te maken?

Samenwerking en kennisdeling spelen een belangrijke rol om antwoord op deze vragen te vinden. De Kunststoffenbeurs van Mikrocentrum, op 25 en 26 september is een ontmoetingsplek om in korte tijd businesskansen te ontdekken, het eigen netwerk uit te breiden en kennis te delen.

Hergebruik en duurzaamheid

100% circulair in 2050; zo luidt de doelstelling van de Nederlandse overheid. Er wordt flink gewerkt om deze doelstelling te behalen: zo recyclet Nederland inmiddels de helft van alle plastic verpakkingen. Dit maakt ons land dan ook koploper in Europa. Initiatieven rondom hergebruik en duurzaamheid groeien met de dag.

Samen met de NRK, Rethink Plastics, Searious Business, Better Future Factory en MVO laat de Kunststoffenbeurs zien welke waarde kunststof- en rubber toevoegen aan zowel de samenleving als de industrie.

Kansen voor de maakindustrie

Er liggen volgens de beursorganisator kansen voor de (maak)industrie. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, evenals nieuwe optimalisatiemethodes voor bijvoorbeeld spuitgieten, matrijzen- en machinebouw en innovaties als 3D-printen.

De 21e editie van de Kunststoffenbeurs belicht zowel op de beursvloer met 275 exposanten als in het congresprogramma actuele ontwikkelingen en kansen binnen diverse thema’s.

Denk hierbij aan: circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en businesskansen. Daarnaast biedt de Kunststoffenbeurs de gelegenheid om belangrijke spelers uit de industrie te ontmoeten.

Beurs en congres

Kunststoffen 2019, georganiseerd door Mikrocentrum, vindt plaats op 25 en 26 september in Koningshof, Veldhoven. Toegang tot de beurs en het congres is gratis.

Bezoekers kunnen zich na de registratie ook nog gratis aanmelden voor het Meet & Match programma van de Kamer van Koophandel. Daar kunnen ze contact leggen met partners die interessant kunnen zijn voor samenwerkingsprojecten.

Meer info/inschrijven

Kunststoffenbeurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven