Makino breidt in Nederland uit met servicepartner • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Makino breidt in Nederland uit met servicepartner

Markus von Wichert, service manager van Makino Noordeuropa (l.) en André Jansen, directeur van het Nederlandse HTM (m.) zijn het erover eens, dat de samenwerking voor service in Nederland de klanten een korte reactietijd zal op-leveren. Een belangrijk voordeel, aldus Andre Verburg, directeur Produtec (r.)

Makino, in Nederland op de markt gebracht door de firma Produtec, heeft sinds oktober 2015 haar betrokkenheid in de regio uitgebreid en werkt nu ook op het gebied van service samen met haar nieuwe partner HTM Nederland uit Hengelo (Ov). Doel van de samenwerking is een kortere reactietijd en het aanbieden van preventief onderhoud voor Makino gebruikers.

„Deze samenwerking helpt ons om de reactietijden in Nederland verder in te korten en in het geval van een servicebehoefte sneller bij de klant te kunnen zijn“, zegt Markus von Wichert, service manager bij Makino Noord-Europa. Verder merkt hij op dat de verschillende service- en onderhoudswerkzaamheden als voorheen onder de algemene leiding van Makino zullen staan.

Preventief onderhoud

„De samenwerking tussen het Nederlandse bedrijf HTM en Makino gaat echter verder dan de klassieke reactieve service“, aldus André Jansen, directeur van HTM. Hij geeft aan dat door de toepassing van preventieve onderhoudsplanning, ongeplande stilstand tot een absoluut minimum beperkt kan worden. Het onderhoudswerk kan niet alleen beter gepland worden; preventieve onderhoudsplanning geeft bovendien in een vroeg stadium goed zicht op de daadwerkelijk te verwachten noodzakelijke acties.

Groot voordeel voor de productie

Markus von Wichert stelt vast, dat ‘de trend bij onze klanten van reactieve maatregelen naar gestructureerde onderhoudsprogramma’s’ gaat. “Deze gestructureerde onderhoudsprogramma’s helpen de machinegebruikers om de totale operationele kosten beter te beheersen. Bovendien stellen de klanten steeds vaker vast dat preventief onderhoud beter is voor de productie en eraan bijdraagt de beschikbaarheid van de productiemiddelen op termijn op een hoger niveau te houden. Daarom kiezen steeds meer klanten voor preventieve  onderhoudscontracten omdat ze daardoor voor veel minder ongewenste verrassingen komen te staan en het risico op ongeplande productie-uitval significant gereduceerd wordt.”

Makino zal op de Technishow 2016 op de stand van haar vertegenwoordiging Produtec (Hal 12 D86) aanwezig zijn. HTM heeft in dezelfde hal een stand  in de onmiddellijke nabijheid (Hal 12 D119).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven