Ga naar hoofdinhoud

Leren van scannen bij Red Bull F1

Wat kunnen maakbedrijven leren van Aston Martin Red Bull Racing F1-team op het gebied van scanning en kwaliteit? Tijdens het Hexagon Scan Event op 13 juni vertelt Guy Richards, kwaliteitsmanager van het Aston Martin Red Bull Racing team, over hun winnende aanpak door voertuigoptimalisatie.

Richards geeft onder meer aan hoe het samenwerkingsverband met Hexagon’s Manufacturing Intelligence-divisie op het gebied van metrologie hen helpt.

Hij deelt met fabrikanten uit verschillende industrieën hoe het Formule 1 team van Aston Martin Red Bull Racing de metrologietechnologieën van Hexagon gebruikt om het ontwerp en de processen te verbeteren en herhaaldelijk winnende resultaten te behalen.

30.000 ontwerpwijzigingen

Hexagon is al een decennia lang de metrologiepartner van Aston Martin Red Bull Racing en ondersteunt het Red Bull-team in het proces rondom de 30.000 ontwerpwijzigingen die er gedurende een seizoen worden doorgevoerd in het streven naar optimale voertuigkwaliteit.

“Formule 1-races worden binnen enkele duizenden van seconden gewonnen en verloren en daarbij kunnen meettoleranties die overeenkomen met een paar microns het verschil maken“, zegt Jan Klingen, Managing Director Hexagon Benelux. “We zijn er trots op Aston Martin Red Bull Racing’s Guy Richards te mogen verwelkomen als spreker op ons event.”

Lasertracker met scanfunctie

Hexagon-klanten uit zowel de automobielindustrie als andere productiegebieden zullen naast de informatie vanuit Aston Martin Red Bull F1 Racing tijdens het event ook horen hoe metrologische hardware- en softwareoplossingen procesoptimalisatie, reverse engineering en 3D-printen mogelijk maken. Tevens hebben ze de primeur om de eerste lasertracker ooit met directe scanfunctie te bekijken.

Meld u aan voor het evenement (13 juni, vanaf 14 uur in Helmond)
(het aantal plaatsen is beperkt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven