Nu ook grote werkstukken te meten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nu ook grote werkstukken te meten

Steeds meer producenten hebben werkstukken die door hun grootte niet meer digitaal gemeten en geïnspecteerd kunnen worden met ‘standaard’ meetoplossingen. Hexagon introduceert daarom de Leica Absolute Tracker ATS600.

De ATS600 kan moeiteloos grote producten en werkstukken meten doordat het nauwkeurig punten in 3D kan bepalen.

Daarmee wordt contactloos meten van zeer grote oppervlakken met hoge snelheid (1000 Hz) mogelijk. De techniek erachter is gebaseerd op golfvorm-digitalisatie.

Ook de traditionele reflector-metingen blijven beschikbaar. Deze metingen worden direct verwerkt in de inspectiesoftware.

Met deze introductie is het nu niet alleen mogelijk om (grote) objecten, waarvoor eerder veel tijd nodig was, te meten en te digitaliseren. Ook objecten die eerder niet eens (efficiënt) meetbaar waren, zijn nu snel te meten en in 3D te analyseren. En dit door één operator.

Hexagon Scan Event

De ATS600 is live te aanschouwen op 13 juni tijdens het Hexagon Scan Event. De presentatie gebeurt voor het eerst grootschalig op de Nederlandse en Belgische markt.

Behalve zelf kennismaken met de ATS600 kunnen bezoekers tijdens dit event ook vernemen hoe automotive-bedrijven, waaronder het Red Bull F1-team, metrologie inzetten voor continue verbetering.

Meer info

Video

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven