Large Projects Bosch Rexroth naar Van Halteren • Metaal Magazine
Nieuws

Large Projects Bosch Rexroth naar Van Halteren

Van Halteren Groep wil de Large Projects activiteiten van Bosch Rexroth overnemen. Dat meldt Aandrijftechniek. Beide ondernemingen hebben hiervoor een overeenkomst ondertekend. Alle werknemers van het projectenbedrijf in Boxtel (zo’n 250 mensen) zullen overgaan naar Van Halteren. De partijen hebben afgesproken de koopprijs niet bekend te maken.

“Met Van Halteren hebben wij voor Large Projects te Boxtel een nieuwe eigenaar gevonden die de eigen activiteiten goed kan aanvullen en onze medewerkers een positief langetermijnperspectief kan bieden”, vertelt Steffen Haack, lid Raad van Bestuur van Bosch Rexroth en verantwoordelijk voor engineeringactiviteiten en voor de divisie Industrial Hydraulics.

Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar actief in de industriële sector en ook al vele jaren in de projecten-business. “Van Halteren waardeert daarom de sterke technische capaciteiten en de diepgaande, specifieke knowhow van onze medewerkers”, zegt hij.

Wereldwijd actief

Van Halteren in Bunschoten is een groep industriële bedrijven die zich richten op het leveren van producten en technologieën aan klanten uit verschillende markten, zoals Industrie en Hoogspanning.

Het familiebedrijf, opgericht in 1969, is wereldwijd actief en levert hoogwaardige technische producten en diensten. In de loop der jaren heeft Van Halteren een schat aan ervaring opgedaan in large projects-activiteiten.

De groep investeert jaarlijks fors in procesverbeteringen, productontwikkeling en de opleiding van medewerkers. Het middelgrote technologiebedrijf heeft wereldwijd vijf locaties en ongeveer 400 medewerkers in dienst.

Past binnen groeistrategie

“De overname van de Large Projects-activiteiten van Bosch Rexroth in Boxtel is voor ons een mooie kans en past binnen de groeistrategie van de bedrijvengroep”, zegt Izaak Veerman, CEO van Van Halteren.

“Het is een belangrijke uitbreiding van ons bestaande productportfolio op het gebied van industriële technologie en zal ons een impuls geven op weg naar verdere groei en diversificatie, bijvoorbeeld op het gebied van bewegingssimulatie, infrastructurele projecten, duurzame energie en oplossingen voor energiebeheer.”

Complexe, grote projecten

Met het projectenbedrijf adviseert en levert Bosch Rexroth zijn klanten niet alleen de juiste aandrijf- en besturingstechnologie.

De onderneming treedt ook op als algemeen aannemer – van de coördinatie van een groot aantal leveranciers tot het projectmanagement tot de inbedrijfstelling – en neemt de verantwoordelijkheid voor het systeem op zich.

Rexroth heeft diverse complexe, grote projecten over de hele wereld voltooid, zoals bijvoorbeeld de aandrijf- en besturingsoplossing voor de Maeslantkering, een van de belangrijkste stormvloedkeringen van de Deltawerken in Nederland.

Geen kernactiviteit meer

In het voorjaar van 2021 kondigde Bosch Rexroth de intentie tot verkoop van het grote projectenbedrijf aan. Het verwerven en uitvoeren van grote projecten paste niet meer binnen de kernactiviteiten en -strategie van Bosch Rexroth. Het bedrijf concentreert zich op industriële en mobiele hydrauliek en fabrieksautomatisering.

De zoektocht naar een industriële investeerder die de Large Projects activiteiten op verantwoorde wijze voortzet, is nu, na net 5 maanden, afgerond.

Locatie Boxtel blijft

De Bosch Groep blijft ook na de verkoop van de Large Projects activiteiten aanwezig op de locatie in Boxtel. De landelijke verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth in Nederland zal hier ook gevestigd blijven.

Daarnaast zal de locatie Boxtel in de toekomst ook onderdak bieden aan delen van de administratie van de Bosch Groep in Nederland. De Bosch Groep zal in de toekomst ongeveer 200 medewerkers in Boxtel in dienst hebben.

De transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring van de fusiecontrole.

Lees ook:

Bosch Rexroth wil projectactiviteiten verkopen (4 mei 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven